Μεγάλη είναι η κινητοποίηση για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το βράδυ της 12ης Ιουνίου. Εκτός από τις ελληνικές Αρχές, στην προσπάθεια συμβάλουν και οι Πολωνοί προκειμένου να συνδράμουν στον εντοπισμό της συμπατριώτισσάς τους.

UPDATE: Συνελήφθη 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός, εμπλεκόμενος με την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια. Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να είχε βγάλει εισιτήρια για να φύγει από το νησί της Κω. Αστυνομικές πηγές μιλούν για εγκληματική ενέργεια. Περισσότερα σε λίγο…

Στα ίχνη της 27χρονης Αναστάζια βρίσκεται και η πολωνική οργάνωση Umbra η οποία ειδικεύεται στις έρευνες για τον εντοπισμό χαμένων προσώπων.

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην επίσημη σελίδα facebook της οργάνωσης, η Umbra δίνει το ακριβές στίγμα, όπως αυτό είχε αποτυπωθεί στο μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης και του google maps στο κινητό του συντρόφου της.

Μάλιστα έχει αναρτήσει και μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται το χέρι της 27χρονης Αναστάζια, το οποίο φέρει ένα μικρό έγκαυμα, το οποίο πρέπει να προέκυψε πιθανότατα από κάποια ατυχία στη δουλειά της, στις τουριστικές επιχειρήσεις της Κω.

27χρονης Αναστάζια
Το χαρακτηριστικό έγκαυμα

Τι έλεγε οι πρώτες πληροφορίες για την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια

Συνάδελφοι και φίλοι έκαναν λόγο για μια γυναίκα ήσυχη και ευγενική που όπως αναφέρουν, δεν αντιμετώπιζε ούτε παθολογικά ούτε ψυχιατρικά προβλήματα.

Η 27χρονη διέμενε και εργαζόταν με τον επίσης Πολωνό σύντροφό της στην Κω. Σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε στην Αστυνομία ο 28χρονος σύντροφός της, την περασμένη Τρίτη 13 Ιουνίου του 2023, τα ίχνη της κοπέλας του έχουν χαθεί από τις 12 Ιουνίου.

Ο σύντροφός της φέρεται ιδιαίτερα αναστατωμένος καθώς κατά κάποιο τρόπο την ημέρα που η 27χρονη εξαφανίστηκε ήταν σα να κυνηγούσε ένα… φάντασμα!

Ήταν την περασμένη Δευτέρα περίπου στις 22:30 όπου η κοπέλα μεθυσμένη τον ενημέρωσε πως βρίσκεται στην περιοχή Μαρμάρι και πως θα την πήγαινε κάποιος στο ξενοδοχείο με τη μηχανή του.

Όμως στην πορεία, του έστειλε τις συντεταγμένες του σημείου που βρισκόταν μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, με την παράκληση να πάει να την πάρει. Ο 28χρονος βρέθηκε στο σημείο αλλά δεν την βρήκε πουθενά. Παράλληλα την καλούσε και το κινητό της ήταν κλειστό.

Περίπου μία ώρα αργότερα, στις 23:38, εντόπισε το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου στην περιοχή Τιγκάκι και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντίνου Κιαπόκα αλλά και πάλι ήταν απενεργοποιημένο.

Η γυναίκα δεν εμφανίστηκε την επόμενη ημέρα στην κοινή τους δουλειά και έκτοτε αγνοείται. Την ημέρα της εξαφάνισή της φορούσε ροζ φόρεμα με λουλούδια και μπλε γυαλιά ηλίου, είχε ένα ασημένιο σακίδιο. Έχει ύψος 1,65 μέτρα και κανονική σωματική διάπλαση.

Προσαγωγή πέντε αλλοδαπών για την εξαφάνιση της 27χρονης

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πέντε αλλοδαποί (Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί) έχουν προσαχθεί για την υπόθεση. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, η κοπέλα το μεσημέρι της Δευτέρας, βρέθηκε μαζί τους σε σούπερ μάρκετ του νησιού.

Εκεί, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, όταν συνειδητοποίησαν ότι η νεαρή κοπέλα ήταν σε κατάσταση μέθης, της πρότειναν να την πάνε στο σπίτι τους μέχρι να αισθανθεί καλύτερα, όπως και έγινε.

Ένας εκ των συλληφθέντων (από το Μπαγκλαντές) ισχυρίστηκε ότι στο σπίτι συνευρέθηκε σεξουαλικά με την κοπέλα. Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο ίδιος, την εγκατέλειψε σε εξωτερικό χώρο και έφυγε.

Όπως προέκυψε όμως, έπειτα από έρευνα της Αστυνομίας, στο σημείο που υπέδειξε ο Μπαγκλαντεσιανός δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της κοπέλας.

Drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» την περιοχή προκειμένου να βρεθεί καποιο στοιχείοι που θα οδηγήσει στον εντοπισμό της νεαρής κοπέλας απο την Πολωνία.

Η Αστυνομία εξετάζει, επίσης, το ενδέχομενο ο Μπαγκλαντεσιανός να γνώριζε από πριν την κοπέλα, η οποία δούλευε σε ξενοδοχείο του νησιού και διατηρούσε σχέση με 28χρονο ομοεθνή της.

Για την εξαφάνιση της Αναστάζια-Πατρίτσια το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε Missing Alert ενώ στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει πως συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν είχε δείξει κάποιο σημάδι πως θέλει να απομακρυνθεί.

Photo credits: Facebook (Umbra)