Σε νέα ενημέρωση προχώρησαν ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης και η εκπρόσωπο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου προκειμένου να αποσαφηνίσουν τα μέχρι τώρα δεδομένα με τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών, αλλά και την πορεία των ενεργειών που πραγματοποιούν τα συνεργεία διάσωσης.

Όσον αφορά τους νεκρούς, για την ώρα βρίσκονται στους 36, αλλά ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα. Παράλληλα, οι τραυματίες είναι 72, με 6 εξ αυτών να νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σχετικά, με τις ενέργειες απεγκλωβισμού ανθρώπων που ίσως βρίσκονται ακόμα μέσα στα συντρίμμια, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής τόνισε χαρακτηριστικά πως «η θερμοκρασία στο μπαρ του τρένου έφθασε στους 1.300 βαθμούς κελσίου. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αυτό καθιστά τις πιθανότητες να ανασυρθούν ζωντανοί από τις άμορφες μάζες συμπολίτες μας είναι ελάχιστες».

Οι οικείοι και συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα προκειμένου να ενημερωθούν για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

  • 2410683175 (διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας)
  • 2410683176 (διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας)