Η Sunday Times πραγματοποίησε δημοσκόπηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, με το ερώτημα: «Θα πρέπει τα Ελγίνεια Μάρμαρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα;». Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 11.315 άτομα, με το 78% να απαντάει «Ναι», ενώ μόλις το 22% είχε αντίθετη άποψη.

Αυτή είναι ακόμα μία εξέλιξη στο αίτημα της χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών, που το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει δυναμική. Γεγονός που αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων και σε πληθώρα βρετανικών δημοσιευμάτων. Είναι χαρακτηριστική ακόμη και η ιστορική μεταστροφή, της εφημερίδας Times όπου μετά από πολλά χρόνια άλλαξε θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί υποστήριξαν ότι αυτά τα τόσο θεμελιώδη τεχνουργήματα για την πολιτιστική ταυτότητα ενός έθνους πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη της εφημερίδας Times, αντιστάθηκαν σε αυτήν την πίεση. Οι καιροί όμως και οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Και πρέπει τώρα να επιστραφούν», έγραψε στο κεντρικό της άρθρο στις 12 Ιανουαρίου 2022.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Νοέμβριο, ακόμα ένα βήμα είχε γίνει, αφού δημοσκόπηση του YouGov έδειξε ότι το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Οργή στο Πεκίνο για την Snickers: Αποκάλεσε την Ταϊβάν «χώρα» σε διαφήμιση με τους BTS

Υπόθεση Ανδρουλάκη: Σαφής εντολή Μητσοτάκη να πέσει «άπλετο φως» – Η προσοχή στραμμένη στις αυριανές δηλώσεις

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ταϊβάν: Η Ταϊπέι έστειλε δυνάμεις ως απάντηση στις ασκήσεις της Κίνας