Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη Λ. Συγγρού πραγματοποιούν αυτή την ώρα συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι, για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση στα γραφεία της Hellenic Train στις 6.30 μμ, ενώ στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία προς τη Βουλή.

Πώς άρχισαν τα επεισόδια

Όπως μετέδωσε το STAR, η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα επιχείρησε να σπάσει τις τζαμαρίες του κτηρίου, που στεγάζει την Hellenic Train. Μία διμοιρία των ΜΑΤ κινήθηκε εναντίον των διαδηλωτών και πέταξε χημικά ενώ οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος της οδού Καλλιρόης στο ρεύμα προς Αθήνα και στην συμβολή της οδού Πετμεζά με την λεωφόρο Συγγρού.

Στην κινητοποίηση στη λεωφόρο Συγγρού συμμετείχαν συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι διαδηλωτές άναψαν κεριά και σήκωσαν ένα μαύρο πανί, ενώ κρατούσαν και ένα πανό που έγραφε: «Δεν ήταν λάθος, ούτε η κακή στιγμή, τα κέρδη τους μπαίνουν πιο πάνω από τη ζωή».