Το πασχαλινό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ δύο αντιμαχόμενων ομάδων Ρομά, πλησιάζει στο κλείσιμό του, καθώς οι Αρχές και συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνέλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης (18/4) τον 24χρονο συνεργό του ενός 28χρονου.

Οι δυο τους, μαζί με έναν ακόμη 24χρονο, είχαν πάρει στο κατόπι κατά πληροφορίες με κλεμμένο αμάξι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Πέμπτης έναν 32χρονο, επίσης Ρομ. Στόχος τους ήταν τα αντίποινα, αφού το προηγούμενο απόγευμα, ο 32χρονος είχε επιτεθεί στο σπίτι του 28χρονου στον Ασπρόπυργο με καραμπίνα.

Ο 24χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Τα παραπάνω βεβαιώνονται από το γεγονός πως η συμμορία των τριών που επενέβαιναν σε ένα ασημί Seat, στο ύψος της διασταύρωσης Φυλής και Βλαστού στα Άνω Λιόσια, άνοιξαν πυρ στο όχημα του 32χρονου, ο οποίος όμως εκείνη την ώρα οδηγούσε αμέριμνος έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Σε αυτό το πασχαλινό ξεκαθάρισμα λογαριασμών από θαύμα δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός, αφού μετά τους τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς, ξεκίνησε καταδίωξη, με την Αστυνομία να μπαίνει σε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο «παιχνίδι».

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, στη λεωφόρο Φυλής, το όχημα των δραστών έπεσε πάνω σε αστυνομικό περιπολικό του ΑΤ Χαϊδαρίου, προκαλώντας του σημαντική ζημιά στον αριστερό μπροστινό τροχό, καθιστώντας το αδρανές και μη ικανό για να συνεχίσει την καταδίωξη. Μπροστά σε αυτή την ευκαιρία, οι τρεις… πιστολέρο κατάφεραν να διαφύγουν.

Βεβαίως, μέσα σε αυτό το πανδαιμόνιο, κλήθηκαν οι δυνάμεις ΟΠΚΕ για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των δύο οχημάτων. Το όχημα των… πιστολέρο βρέθηκε παρατημένο στην οδό Αναγεννήσεως, με τους επιβάτες του όμως να έχουν διαφύγει.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και οι Αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη των θυμάτων. Εντόπισαν στην περιοχή το μαύρο όχημα του 32χρονου, όπως και τον ίδιο. Στο όχημα εντόπισαν ένα βλήμα, ενώ στην περιοχή που έπεσαν οι πυροβολισμοί εντόπισαν τρεις κάλυκες.

Μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 32χρονου καθώς εξακρίβωσαν τη σχέση του με την υπόθεση. Όπως προείπαμε, ο 32χρονος με τη συνδρομή ενός ακόμη 34χρονου, είχαν «επισκεφτεί» το σπίτι του 28χρονου στον Ασπρόπυργο και είχαν πυροβολήσει τέσσερις φορές, ενδεχομένως για να στείλουν κάποιο προειδοποιητικό μήνυμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περίμετρο του σπιτιού του 24χρονου συλληφθέντα, εντοπίστηκε και το όπλο το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε στους πυροβολισμούς στα Άνω Λιόσια. Όπως διαπιστώθηκε το συγκεκριμένο όπλο είχε κλαπεί από σπίτι αστυνομικού τον περασμένο Ιανουάριο στην Ηλιούπολη.

Photo credits: Evrokinissi (Αρχείου)