Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η «Επιχείρηση Μύκονος». Οι Αρχές προχωρούν σε αλλεπάλληλους ελέγχους και συλλήψεις όταν διαπιστώνονται παράνομες κατασκευές. Η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με οικονομικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς όπως και με πολεοδομικές υπηρεσίες, πασχίζουν να συγκρατήσουν την ανεξέλεγκτη δόμηση στο νησί.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, στον απόηχο του φρικτού ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου στη Μύκονο, η Αστυνομία έχει ρίξει μεγάλο βάρος προκειμένου να νουθετήσει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και να σταματήσει την ασυδοσία. Θα έλεγε κανείς πως ενδεχομένως να είναι αργά, ωστόσο κάθε προσπάθεια είναι καλοδεχούμενη.

Στο πλαίσιο αυτής, την περασμένη Δευτέρα (24/4) οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, συνέλαβαν τέσσερα άτομα που πραγματοποιούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς και δύο Έλληνες, ενώ οι Αρχές διαπίστωσαν πως ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς παρέμενε παρανόμως στη χώρα και κινήθηκαν οι διαδικασίες απέλασής του.

Η ΕΛ.ΑΣ. για την «Επιχείρηση Μύκονος»

«Συνελήφθησαν χθες (Δευτέρα 24 Απριλίου 2023) στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, τέσσερις άτομα (δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί) για παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελιών και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες προέβαιναν σε εργασίες ανέγερσης τοιχίου χωρίς άδεια σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός διέμενε, απασχολούταν-εργαζόταν παράνομα και σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής στη χώρα του.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκαν.

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες Υπηρεσίες».