Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις της Ρωσίας μετά την βύθιση της ναυαρχίδας «Moskva». Από χτες σημειώνονται δυνατές εκρήξεις σε διάφορα σημεία της Ουκρανία όπως στο Κίεβο, το Λβιβ και το Χάρκοβο. Ακόμη, γίνεται λόγος για θηριωδίες στην Μαριούπολη σε βάρος των ήδη θανόντων θυμάτων του πολέμου. 

Εκρήξεις στο Κίεβο, το Λβιβ και το Χάρκοβο

Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, καθώς και στη δυτική πόλη Λβιβ, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν νωρίς σήμερα το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας.

Ακόμη, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένη περιοχή στο Χάρκοβο, μεγάλη πόλη στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές.

Σε έναν πρώτο απολογισμό, ο περιφερειακός κυβέρνησης Όλεγκ Σινεγκούμποφ είχε ανακοινώσει τον θάνατο «επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος επτά μηνών». Λίγες ώρες αργότερα, η περιφερειακή εισαγγελία ανακοίνωσε έναν απολογισμό με 10 νεκρούς και 35 τραυματίες.

Οι τελευταίες εξελίξεις από την Ουκρανία

Ο Zelensky ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να προκαλέσει έκπληξη στην Δύση το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει μαζικά πυρηνικά όπλα. Η Μόσχα, όμως, απάντησε πως θα καταφύγει στην χρήση των πυρηνικών όπλων μόνο εάν υπάρξει μία «υπαρξιακή απειλή».

Ακόμη, η Ρωσία προειδοποίησε τις Η.Π.Α. και την Δύση για «απρόβλεπτες συνέπειες» εάν δεν διατηρήσουν την ουδετερότητά τους και συνεχίσουν να προμηθεύουν πολεμοφόδια στην Ουκρανία.

Ξεθάβουν τους νεκρούς στην Μαριούπολη

Σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης μέσω Telegram, οι ρωσικές δυνάμεις ξεθάβουν τα θύματα του πολέμου για να καλύψουν τα εγκλήματά τους. Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπουν στους κατοίκους να θάβουν ανθρώπους τους αλλά προχωρούν σε ομαδικές καύσεις νεκρών, ώστε να μην αφήσουν ίχνη των κτηνωδιών τους μετά τη λήξη του πολέμου. 

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, επιβεβαίωσε την καταγγελία του συμβουλίου ενώ πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι έχουν φέρει ακόμη και κινητά κρεματόρια για να κάψουν τα πτώματα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ρωσία: Οικονομική βοήθεια από την Βραζιλία ζητά για να συνέλθει από τις κυρώσεις της Δύσης

Ιερουσαλήμ: Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία – Πάνω από 150 οι τραυματίες

Joe Biden, όλα καλά; Η χειραψία στον αέρα και τα λόγια στο κενό μετά από ομιλία