Εργαστήριο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης μιας παραισθησιογόνου ουσίας, που χρησιμοποιείται σε παγανιστικές τελετές στη Λατινική Αμερική, στήθηκε στη Μύκονο, από μοντέλο με καταγωγή από τη Βραζιλία και δύο ακόμη άτομα.

Η υπόθεση, είχε εξιχνιαστεί τον Φεβρουάριο όταν είχε συλληφθεί ο Έλληνας σύντροφος της και ένα επιπλέον άτομο, ενώ για την ίδια είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ως καταζητούμενη. Η λειτουργία του παράνομου εργαστηρίου γινόταν από ιστοσελίδα πώλησης ελιξίριων ομορφιάς, μέσω της οποίας γίνονταν οι παραγγελίες ναρκωτικών.

Η σύλληψη του μοντέλου

Νωρίτερα σήμερα, στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το 28χρονο μοντέλο συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, από την έφοδο των αρχών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -78- γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο ουσία διμεθυλοτρυπταμίνης συνολικού βάρους -2- κιλών και -402- γραμμ., το χρηματικό ποσό των -6.600- ευρώ, -102- φιαλίδια, -100- καπάκια δοσομετρητές, πλήθος χάρτινων φακέλων αποστολής δεμάτων και δελτία ομαδικής κατάθεσης ταχυδρομικών αντικειμένων.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, έγινε, στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών, σε συνεργασία με την H . S . I ( Homeland Security Investigation ) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων στην παρασκευή διμεθυλοτρυπταμίνης, εντοπίστηκε η οικία «εργαστήριο» παρασκευής της προαναφερθείσας ναρκωτικής ουσίας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, η 31χρονη κατελήφθη να παραδίδει σε υποκατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών, για λογαριασμό των συγκατηγορούμενων της, -21- δέματα με προορισμό διάφορες χώρες, που περιείχαν -26- φιαλίδια με υγρό, συνολικού καθαρού βάρους -910- γραμμ., στο οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία διμεθυλοτρυπταμίνη ( DMT ).Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης σε οικία στο Βύρωνα και στη συνέχεια συσκεύαζαν και απέστελλαν τη ναρκωτική ουσία, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, σε διάφορες χώρες, με το προκάλυμμα της αποστολής «ελιξίριων ομορφιάς».

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:-78- γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο διμεθυλοτρυπταμίνη ( DMT ), συνολικού βάρους -2- κιλών και -402- γραμμ.

-22- φιαλίδια με περιεχόμενο άγνωστο υγρό, συνολικού βάρους -7.668- γραμμαρίων
-80- συσκευασίες με περιεχόμενο άγνωστη σκόνη συνολικού βάρους -3.015- γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των -6.600- ευρώ,
-102- φιαλίδια,
-100- καπάκια δοσομετρητές,
πλήθος χάρτινων φακέλων αποστολής δεμάτων,
αυτοκόλλητα από τα υποτιθέμενα «ελιξίρια ομορφιάς» και
δελτία ομαδικής κατάθεσης ταχυδρομικών αντικειμένων

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Αυτό είναι το ψυχολογικό προφίλ του 37χρονου ένοπλου που προσπάθησε να εισβάλλει στην Βουλή

Το βιολί του Τσαβούσογλου: «Θα θέσουμε ζήτημα κυριαρχίας των νησιών που έχει στρατιωτικοποιήσει η Ελλάδα»

Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες έχουν εμφανιστεί – Τα βήματα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση τσιμπήματος