Ο Volodymyr Zelensky μεγαλώνει διαρκώς τον μύθο του σε επίπεδο διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας και αναμφίβολα σκλαβώνει τους ηγέτες της Δύσης με τη στάση του. Δεν είναι μόνο ότι μένει σε έναν πόλεμο όπου μπορεί να του στερήσει τη ζωή, ενώ η Δύση του προσέφερε πολλές φορές μέσο διαφυγής. Είναι κι ότι παρόλο τον πόλεμο και τις απώλειες συμπατριωτών του, δεν αμελεί τα πολιτικά του καθήκοντα και τις διπλωματικές του υποχρεώσεις.

Ο Zelensky είχε σήμερα το πρωί συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο ευχήθηκε χρόνια πολλά για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η συνομιλία τους περιελάμβανε και μια αναδρομή στην ιστορική σημασία που έχει η Οδησσός, εκεί όπου ξεκίνησε η Φιλική Εταιρεία και χτίστηκαν τα θεμέλια της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό.

Αυτή η συνομιλία και ο εγκάρδιος τρόπος του Zelensky οδηγήσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια συμβολική κίνηση με μεγάλη αξία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, που βρέθηκε χθες στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής και έδωσε συνέντευξη στο CNN για τις επιπτώσεις του πολέμου στην ενέργεια, προσκάλεσε τον Ουκρανό Πρόεδρο να μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο μέσω βίντεο. Το έχει κάνει ήδη άλλωστε για τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Αμερική.

Τα επιτελεία των δύο ηγετών θα συνεννοηθούν για την ημέρα και τις λεπτομέρειες της ομιλίας του Zelensky και σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Μαριούπολη: «Μπορεί και να είναι 300 οι νεκροί από την επίθεση στο θέατρο»

Έτσι δρα ο Putin: Πώς ο πόλεμος του προς τη Δύση ξεκίνησε το 2012

Telegram: Το social media που δεν είχε κανένας Ουκρανός πριν τον πόλεμο – Ξεπέρασε και το Instagram