Την ώρα που το ένα μάτι των Αρχών έχει επικεντρωθεί πάνω στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, ο σύντροφος της 27χρονης Αναστάζια έχει… κερδίσει την προσοχή του άλλου. Ο 28χρονης Μίχαλ έχει παρουσιάσει μία ιστορία που έχει κενά και προκαλεί τα εύλογα ερωτήματα των αστυνομικών αλλά και των ανακριτικών Αρχών.

Πρώτα απ’ όλα, διαφαίνεται πως το ζευγάρι από την Πολωνία, συνεπώς και ο σύντροφος της 27χρονης, γνώριζαν, αν όχι καλά, σίγουρα… φυσιογνωμικά τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, που είναι αυτή τη στιγμή ο νούμερο ένα ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια.

Ξέρει τον Μπαγκλαντεσιανό ο σύντροφος της 27χρονης;

Ο σύντροφος της 27χρονης, μπορεί με δηλώσεις τη Δευτέρα (19/6) να επισήμανε πως δεν γνωρίζει τον Μπαγκλαντεσιανό, ωστόσο υπάρχουν κάποιες -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες πως οι τρεις τους έχουν δουλέψει σε κοντινό εργασιακό περιβάλλον.

σύντροφος της 27χρονης
Το ζευγάρι πρόλαβε να πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια

Παράλληλα, η κατάθεση του 32χρονου υπόπτου περί ναρκωτικών και της επιθυμίας της Αναστάζια να προμηθευτεί από εκείνων κάνναβη, εκτιμάται πως δεν είναι και εντελώς ψέμα. Υπάρχει η εκτίμηση πως ο σύντροφος της 27χρονης, όσο και εκείνη, ενδεχομένως στο πρόσφατο παρελθόν να έχουν κάνει μία τουλάχιστον τέτοια δοσοληψία με τον Μπαγκλαντεσιανό.

Δεν είναι διόλου τυχαίο πάντως πως ο σύντροφος της 27χρονης κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς για την υπόθεση, καθώς εντοπίστηκαν κάποια μηνύματα στο κινητό της Αναστάζια, τα οποία υποδηλώνουν κάποιες διαφοροποιήσεις σχετικά με την αρχική εξιστόρηση των γεγονότων.

Θυμίζουμε πως το κινητό της Αναστάζια βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του 32χρονου υπόπτου. Στα μηνύματα αυτά, σχεδόν 1,5 ώρα από τη στιγμή που η Αναστάζια φέρεται να βρίσκεται στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού, ενημερώνει τον Μίχαλ πως δεν αισθάνεται καλά και του ζητάει να πάει να την πάρει.

σύντροφος της 27χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από τα όσα εξήγαγε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα από το κινητό της Αναστάζια, εκεί υπάρχει ένα κενό. Ο σύντροφος της 27χρονης έδινε παθητικές απαντήσεις στις εκκλήσεις της κοπέλας και δεν φαινόταν εκατό τοις εκατό πρόθυμος να βοηθήσει.

Η 27χρονη Πολωνή τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, οπότε και εξαφανίστηκε, είχε ρεπό από τη δουλειά της και είχε βγει (κατά πληροφορίες από την αρχική κατάθεση του 28χρονου Μίχαλ) για να διασκεδάσει. Στην αρχική κατάθεση ο σύντροφος της 27χρονης φέρεται να είχε πει πως εκείνη τον είχε καθησυχάσει και πως θα την έφερναν πίσω ένας από την παρέα με μηχανάκι.

Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχική κατάθεση, η Αναστάζια επανήλθε λέγοντας πως την άφησαν σε ένα σημείο και πως ήθελε την βοήθειά του. Τότε ο σύντροφος της 27χρονης βρέθηκε στο σημείο, χωρίς όμως να βρει κανέναν. Σημειώνεται πως εκείνη την ημέρα ο Μίχαλ εργαζόταν κανονικά στον κοινό εργοδότη τους.

Τα… δρομολόγια του Μίχαλ

Η παραπάνω εξέλιξη προκάλεσε απορίες στους αστυνομικούς που θεωρούν πως ο Μίχαλ όταν κατήγγειλε την εξαφάνιση της Αναστάζια, δεν είχε πει απολύτως την αλήθεια, όπως αυτή αποτυπώθηκε στα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό της Αναστάζια. Γι’ αυτό και πιέζουν να μάθουν αφ’ ενός όλες τις λεπτομέρειες, αφ’ ετέρου για ποιον λόγο αποκρύφτηκαν (αν αποκρύφτηκαν) μέρος αυτών, που εκ των υστέρων κρίνονται ζωτικές για τις έρευνες των Αρχών.

Θυμίζουμε πως ο σύντροφος της 27χρονης ήταν εκείνος που προχώρησε στην καταγγελία της εξαφάνισης της Αναστάζια, το πρωί της Τρίτης 13 Ιουνίου. Έκτοτε έχει καταθέσει τουλάχιστον δύο φορές στους αστυνομικούς της περιοχής, ενώ μόνο τη Δευτέρα (19/6) επισκέφτηκε τουλάχιστον δύο φορές την ανακρίτρια, κατά πληροφορίες -τη δεύτερη- με αστυνομική συνοδεία.

Η ανακρίτρια φέρεται να προσπάθησε να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σχέση του με την 27χρονη Αναστάζια. Κάποιες φήμες θέλουν το ζευγάρι να μην ήταν σε καλό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα. Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, γύρω στις 8 το βράδυ, ο 28χρονος Μίχαλ πήγε και πάλι στην Ασφάλεια της Κω για νέα κατάθεση!

Ένα ακόμη ψέμα

Στο κάδρο πάντως των υπόπτων παραμένει ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου, καθώς οι Αρχές ξέρουν πως έχει πει ψέματα, αφού στην αρχική του κατάθεση είχε ισχυριστεί πως η Αναστάζια δεν πήγε ποτέ στο σπίτι τους.

Οι κάμερες κοντά στο σπίτι έδειχναν πως η νεαρή Πολωνή έμπαινε στον μοιραίο χώρο γύρω στις 20:40 της Δευτέρας 12 Ιουνίου, αλλά από τότε δεν βγήκε ποτέ…

«Μουρμούρες» που… μπερδεύουν

Μία έντονη παρασκηνιακή συζήτηση έχει ανοίξει στο νησί της Κω, σχετικά με το πώς και γιατί βρέθηκε η άτυχη Αναστάζια στο σημείο που βρέθηκε από τις δύο εθελόντριες. Κάποιοι παρατηρητές ισχυρίστηκαν πως στο σημείο που βρέθηκε η νεαρή κοπέλα, είχε γίνει σάρωση από τους διασώστες, τους αστυνομικούς και τα ειδικά σκυλιά.

σύντροφος της 27χρονης
Το σημείο που βρέθηκε το άψυχο κορμί της άτυχης γυναίκας

Αυτός ο ισχυρισμός αφήνει υπόνοιες πως είτε οι παραπάνω δεν έκαναν σωστή δουλειά κατά την αναζήτηση της Αναστάζια, είτε πως η σορός της μεταφέρθηκε αργότερα στο σημείο.

Αυτά τα δύο σενάρια όπως είναι φυσικό, οδηγούν σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις σχετικά με το πόσοι και ποιοι ήταν εκείνοι που μετέφεραν το άψυχο κορμί της 27χρονης στις αλυκές στο Τιγκάκι της Κω.

Τόσο ο Μπαγκλαντεσιανός νούμερο ένα ύποπτος όσο και ο Πακιστανός συγκάτοικός του, ο οποίος παραμένει μέσα στο κάδρο των ερευνών, από πολύ νωρίς στην υπόθεση δεν ήταν σε θέση να τη μεταφέρουν εκεί.

Το σημείο ήταν αποκλεισμένο, όπως και εκείνοι βρίσκονταν υπό στενό αστυνομικό κλοιό. Άρα παραμένει στο πίσω μέρος του μυαλού των έμπειρων αξιωματικών το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθεση, που έδρασαν όμως μεταγενέστερα.

Photo credits: facebook, kosnews24.gr