O ντράμερ του θρυλικού ροκ συγκροτήματος, Foo Fighters , Taylor Hawkins, «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 50 ετών, όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα την Παρασκευή. «Η οικογένεια των Foo Fighters είναι συντετριμμένη από την τραγική και πρόωρη απώλεια του αγαπημένου μας Taylor Hawkins. Το μουσικό του πνεύμα και το μολυσματικό γέλιο του θα ζουν με όλους μας για πάντα.

Η καρδιά μας είναι με τη σύζυγό του, τα παιδιά και την οικογένειά του και ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτήν την αφάνταστη δύσκολη στιγμή» έγραψε το συγκρότημα. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά σχετίζονται πιθανόν με ναρκωτικά, σύμφωνα με την αστυνομία της Κολομβίας. Ο 50χρονος ντράμερ που έχει ιστορικό χρήσης ναρκωτικών πέθανε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας Μπογκοτά, που ονομάζεται Casa Medina.

Τοπικές ειδήσεις ανέφεραν ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αφού ο Hawkins υπέστη πόνους στο στήθος, αλλά ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασαν οι γιατροί. Ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά για τις μάχες του για τα ναρκωτικά και την υπερβολική δόση χρόνια. Έκανε υπερβολική δόση ηρωίνης και κατέληξε σε κώμα το 2001, τέσσερα χρόνια μετά την ένταξή του στο συγκρότημα.

Την Παρασκευή, το συγκρότημα επρόκειτο να εμφανιστεί στη Μπογκοτά της Κολομβίας, για το Festival Estereo Picnic, και στο Lollapalooza Brasil την Κυριακή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Το συγκρότημα ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι θα παραβρεθεί στα βραβεία Grammy στο Λας Βέγκας στις 3 Απριλίου.

Οι Foo Fighters δημιουργήθηκαν το 1994 από τον Dave Grohl, ο οποίος ήταν ο ντράμερ των Nirvana. Ο γεννημένος στο Τέξας Hawkins έγινε μέλος το 1997, ενώ πριν ήταν ντράμερ στο συγκρότημα της Alanis Morissette. Έκανε περιοδεία με το γκρουπ και ερμήνευσε το άλμπουμ του «The Color and the Shape», το οποίο κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά.

Το συγκρότημα μπήκε στο Rock & Roll Hall of Fame πέρυσι, τον πρώτο χρόνο συμμετοχής του. Η είδηση ​​του θανάτου έπεσε σαν «βόμβα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας θλίψη σε θαυμαστές και συναδέλφους του. «Ο Θεός να σε ευλογεί Taylor Hawkins. Μου άρεσε το πνεύμα σου και η ασταμάτητη ροκ δύναμή σου. Rest In Peace φίλε μου», έγραψε ο Tom Morello των Rage Against the Machine σε μια ανάρτηση στο Twitter .

Ο Ozzy Osbourne μίλησε για τον χαρακτήρα του Hawkins, λέγοντας ότι ήταν ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος και ένας καταπληκτικός μουσικός. «Η αγάπη μου και τα συλλυπητήρια μου στη γυναίκα του, τα παιδιά του, την οικογένειά του, το συγκρότημα και τους θαυμαστές του. Τα λέμε», έγραψε ο Osbourne στο Twitter.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Doja Cat: Ανακοίνωσε ότι «τα παρατάει» μετά από τσακωμό στο Twitter με fans της – «Η μουσική έχει πεθάνει»

JK Rowling: «Ταπώνει» τον Putin αφού την χρησιμοποίησε ως απόδειξη της «κουλτούρας ακύρωσης» της Δύσης

Zelensky: «Έχουμε επιφέρει ισχυρά πλήγματα στη Ρωσία» – Ολοκληρώθηκε το «πρώτο στάδιο» του ρωσικού σχεδίου