Δεν υπάρχουν λέξεις που να περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί αυτή τηn στιγμή στην Ελλάδα μετά την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Το δικό τους μήνυμα στέλουν μαθητές της χώρας, που είναι και εκείνοι συγκλονισμένοι, από τους προαύλιους χώρους των σχολείων τους. Δείχνουν θυμό, λύπη και στέλνουν συμπαράσταση στους συγγενείς και τις οικογένειες των θυμάτων.

«Πάρε με όταν φτάσεις»

Τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη φράση «Πάρε με όταν φτάσεις», μια αναφορά στα παιδιά που πιθανόν επικοινώνησαν με τους γονείς τους πριν το φρικτό δυστύχημα και σίγουρα η πιο συνηθισμένη φράση που λέει ο πατέρας και η μητέρα στο παιδί τους πριν φύγει από το σπίτι.

μαθητές

«ΤΕΜΠΗ»

Οι μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Μενιδίου έκαναν μια παρόμοια ενέργεια, σχηματίζοντας σάκες με τη λέξη «ΤΕΜΠΗ».

μαθητές

«Στείλε όταν φτάσεις»

Σε συμβολική διαμαρτυρία προχώρησαν και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της Πύλου οι οποίοι έγραψαν με τις τσάντες τους στο προαύλιο χώρο του σχολείου το σύνθημα «Στείλε όταν φτάσεις». Μετά τις κινητοποιήσεις των μαθητών το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, προχώρησαν σε κατάληψη.

μαθητές

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον σταθμάρχη

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών, κατηγορείται ο σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για το ερχόμενο Σάββατο. 

Ο 59χρονος σταθμάρχης του ΟΣΕ φέρεται να είναι ο κύριος υπεύθυνος για το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους. Όσον αφορά τις κατηγορίες, οι δύο πρώτες αφορούν πλημμελήματα και η τρίτη κακούργημα. Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα οι ποινές που αντιμετωπίζει είναι από 10 χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια.

Ο συνήγορος του, Στέφανος Παντζαρτζίδης δήλωσε πως είναι «ψυχολογικά συντετριμμένος. Δεν μπορεί Δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης».