Δεν έχει τέλος ο θρήνος στα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 57 ανθρώπων. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν βρεθεί μόνο ανθρώπινα μέλη, με τη διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων να ξεκινά από χθες.

Ανάμεσα στα θύματα και η 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα. Η κηδεία της πραγματοποιείται στα Γιαννιτσά, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Η Ιφιγένεια Μήτσκα εντοπίστηκε στο βαγόνι με σφυγμό

Η Ιφιγένεια, της οποίας η σορός ταυτοποιήθηκε πριν λίγες ώρες με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και το όνομά της μπήκε και επίσημα πλέον στα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, καθόταν στο τρίτο βαγόνι και στη θέση 67. Αναφορικά με τον δικηγόρο της οικογένειας, Στέλιο Σούρλα, που μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τις συνθήκες του θανάτου της, «η Ιφιγένεια καθόταν στο παράθυρο και δίπλα ο αρραβωνιαστικός της ο οποίος επέζησε με εγκαύματα. Δεν έφτασε η φωτιά στο 3ο βαγόνι αλλά είχαν αναπτυχθεί μεγάλες θερμοκρασίες» και συμπλήρωσε:

«Με το που έγινε η σύγκρουση έψαξε να βρει την Ιφιγένεια, τη βρήκε, μαζί με ένα άλλο παιδί τη μετέφεραν σε άλλο σημείο μέσα στο βαγόνι και διαπίστωσαν ότι είχε αίματα στο κεφάλι και από ό,τι θυμάται είχε σφυγμό. Παρέλαβαν το παιδί οι διασώστες και είπε “πάρτε και την κοπελιά μου”».

Ο κ. Σούρλας δήλωσε, επίσης, πως «ξεχειλίζει η θλίψη και η οργή. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, είμαστε σίγουροι ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν. Οι οικογένειες των θυμάτων περιμένουν μία ειλικρινή συγγνώμη την οποία δεν έχουν ακούσει».

Την αναζητούσαν στα social media

Η οικογένεια της Ιφιγένειας την αναζητούσε για δύο μέρες. Η ίδια δεν ήταν ούτε στη λίστα τραυματιών, ούτε στη λίστα με τους νεκρούς. Τελικώς η σορός της ταυτοποιήθηκε μέσω της ανάλυσης DNA.

«Αυτό επιδείνωσε την ψυχολογία τους, ήταν πάνω από ένα τηλέφωνο και περίμεναν ένα ευχάριστο νέο ότι η κόρη τους ζει. Δυστυχώς αυτό το ευχάριστο τηλεφώνημα δεν ήρθε ποτέ, αντιθέτως ήρθε αυτό που ράγισε τις καρδιές τους», υπογράμμισε ο κ. Σούρλας.