Τραγωδία δίχως τέλος στα Τέμπη μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων. Οι νεκροί έχουν φτάσει μέχρι στιγμής του 57, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη και την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Παράλληλα εκκρεμεί η ταυτοποίηση δεκάδων σορών που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια, ενώ αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες που καταβάλλουν συγγενείς και φίλοι για να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται.

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές όσων κατάφεραν να βγουν από τα βαγόνια. Περιγράφουν σκηνές αλλαφροσύνης και πώς βοήθησαν από την πλευρά τους πολλούς συνεπιβάτες. Υπάρχουν όμως γονείς και φίλοι που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα καθώς ταυτοποιήθηκαν οι σοροί και με τα σπαρακτικά μηνύματα δείχνουν τον πόνο της απώλειας που βιώνουν αυτές τις ώρες ενώ τους βασανίζει ένα «γιατί;».

Τέμπη

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον αστυνομικό από τη Θεσσαλονίκη που σκοτώθηκε μαζί με τον 15χρονο γιο του

Ξέσπασε μπροστά στις κάμερες μετά την τραγωδία στα Τέμπη ο γιος του άτυχου 54χρονου Βαγγέλη Μπουρνάζη που έφυγε από τη ζωή μαζί με τον 15χρονο αδελφό του. «Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό».

Ο 54χρονος έφυγε από την Αστυνομία πριν από περίπου έναν χρόνο. Ήθελε να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στην ανατροφή του ανήλικου γιου του. Επέστρεφαν από ταξίδι στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival. Είχε καημό να δει την εγγονή του, την τριών μηνών κόρη του μεγάλου του γιου. Στον γυρισμό έκλεισε κουκέτα μαζί με τον γιο του. Τα τρία του παιδιά ήταν όλη του η περιουσία. Πριν από δύο χρόνια έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο και του στοίχισε πολύ η απώλεια μα κατάφερε και στάθηκε ξανά στα πόδια του. Μέσα από τα παιδιά του, έπαιρνε κι ο ίδιος ζωή.

 
Έσβησε και η τελευταία ελπίδα για την Αθηνά από την Κατερίνη

Μέχρι τελευταία στιγμή αναζητούσε την 34χρονη Αθηνά ο αδελφός της, η οποία είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τελικά ταυτοποιήθηκε πως βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας.

Η Αθηνά, η οποία ήταν μητέρα ενός αγοριού μόλις δύο ετών, βρισκόταν στο μοιραίο δρομολόγιο μαζί με τον σύζυγό της, Νίκο, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στην Κατερίνη και είχε ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου από το 2019. Επαγγελματικά είχαν εργαστεί σε αρκετά μπαρ της πόλης. Η Αθηνά ήταν αδελφή του ποδοσφαιριστή του ΣΦΚ Πιερικός, Βασίλη Κατσάρα.

Ο αδελφός της αναζητούσε πληροφορίες για την 34χρονη κοπέλα από την Κατερίνη. Ο ίδιος ανακοίνωσε την απώλεια της αγαπημένης του αδελφής με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook. «Η αδερφούλα μου δεν ειναι πια κοντά μας…», έγραψε συγκλονισμένος ο νεαρός αθλητής.

Νεκρή - τρένο

Το οδυνηρό τέλος του Βάιου Βλάχου 

Ταυτοποιήθηκε η σορός του 34χρονου Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα μεταφέροντας το όνομά του από την λίστα με τους αγνοούμενους σε εκείνη των νεκρών. Την τραγική είδηση έκανε γνωστή και ο αδελφός του Βαγγέλης Βλάχος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο άτυχος Βάιος επέστρεφε από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, μαζί με την σύντροφό του, η οποία νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το ζευγάρι με καταγωγή από την Καρδίτσα ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Είχαν μεταβεί στην Αθήνα για το τριήμερο της αποκριάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις έγινε γνωστό το δυστύχημα η μητέρα του Βάιου προσπάθησε να επικοινωνήσει με το παιδί της, αλλά δεν απαντούσε και έτσι κάλεσε την σύντροφο του γιού της, η οποία απάντησε, αλλά όπως έλεγε “δεν βλέπω πουθενά το Βάιο…“.

Τραγική εξέλιξη για την 23χρονη Ιφιγένεια Μίτσκα

Νεκρή είναι και η 23χρονη Ιφιγένεια Μίτσκα, η οποία βρισκόταν μεταξύ των ανθρώπων που αγνοούνται έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας. Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς της 23χρονης την αναζητούσαν μέσω των social media.

Τέμπη

Συγκινεί η σύντροφος του 32χρονου μηχανοδηγού: «Καλό ταξίδι Δημητράκη μου» 

Ο 32χρονος Δημήτρης Μασσαλής είναι μεταξύ των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πρόκειται για τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Intercity 62 ο οποίος έχασε ακαριαία τη ζωη του. Ο 32χρονος αφήνει πίσω του τους γονείς του, τον αδερφό του καθώς και τη σύντροφό του Κατερίνα.

Η νεαρή κοπέλα δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός της. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι αναρτήσεις της στα social media καθώς δημοσιεύει φωτογραφίες με τον 32χρονο σύντροφό της.

«”Θα είσαι πάντα ο μηχανοδηγός της καρδιάς μου. Σ’ αγαπάω πολύ. Τόσο στοργικός, ο άντρας μου, ο σύντροφός μου, ο καλύτερος μου φίλος. Καλό ταξίδι Δημητράκη μου…», έγραψε στο προφίλ της στο Instagram.

Μηχανοδηγός

«Σε περιμένω να γυρίσεις, να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα»

Ένας 28χρονος άνδρας, ο μηχανοδηγός Νίκος Ναλμπάντης είναι μεταξύ των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Λάρισα. Ο άτυχος άνδρας που επέβαινε στην αμαξοστοιχία έχασε ακαριαία τη ζωή του. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύντροφός του με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media. Η νεαρή γυναίκα είπε το τελευταίο αντίο στον επί χρόνια σύντροφό της με μία κοινή τους φωτογραφία την οποία συνοδεύεσε με την ακόλουθη λεζάντα: «Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ να γυρίσεις. Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω..».

Τέμπη

Τον αγαπημένο τους φίλο από την Αμαλιάδα Γιώργο Κουτσούμπα, μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας 63503, έχουν αρχίσει να αποχαιρετούν μέσα από την σελίδα του στο Facebook φίλοι και συνάδελφοί του από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο μηχανοδηγός ήταν πατέρας δυο κοριτσιών και εξαιτίας των επαγγελματικών του υποχρεώσεων τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Τέμπη

Ο σταθμάρχης Λάρισας είχε ειδοποιηθεί για το εμπορικό τρένο 17 λεπτά πριν από τη σύγκρουση

Οι αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχουν τέλος και έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης (02/03), ήρθε στο φως της δημοσιότητας πως ο σταθμάρχης Λάρισας, που έχει συλληφθεί, ειδοποιήθηκε για την κάθοδο του εμπορικού τρένου από τη Θεσσαλονίκη, 17 λεπτά πριν από τη σύγκρουσή του με την επιβατική αμαξοστοιχία η οποία ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο σταθμάρχης στους Νέους Πόρους, που βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμο της Λάρισας και λίγα χιλιόμετρα το σημείο της τραγωδίας, φέρεται να είχε ενημερώσει τον κατηγορούμενο σταθμάρχη ότι κατεβαίνει εμπορικό τρένο. Μάλιστα, ο 60χρονος σταθμάρχης που έχει συλληφθεί για την τραγωδία, είχε ενημερωθεί με εσωτερική επικοινωνία από τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων ότι η εμπορική αμαξοστοιχία φεύγει από την κάθοδο με κατεύθυνση προς Αθήνα στις 23:04, δηλαδή 17 λεπτά πριν από τη μοιραία σύγκρουση. Η συγκεκριμένη επικοινωνία είναι καταγεγραμμένη.