Η οικογένεια της 23χρονης Εριέττας, της φοιτήτριας Αρχιτεκτονικής η οποία φέρεται να επέβαινε στο μοιραίο τρένο που ενεπλάκη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, συνεχίζει να ψάχνει απαντήσεις, καθώς δεν έχει καταγραφεί μεταξύ των 57 θυμάτων της τραγωδίας.
Παρ’ όλα αυτά, η Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, αποκάλυψε την Τετάρτη (08/03) στην ΕΡΤ πως «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, όλες οι σοροί ήρθαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία». Ακόμα, η ίδια συμπλήρωσε: «Έχουν καταγραφεί λεπτομερώς από όλους μας και από το κλιμάκιο αυτό αλλά και από εμάς και είναι αυτοί που λένε. Πόσοι άνθρωποι είχαν την ατυχία να βρεθούν σε εκείνο το σημείο (της μεγάλης πυρκαγιάς) δεν το ξέρω και δεν θα βρεθεί τίποτα».
Όσον αφορά στην περίπτωση της 23χρονης Εριέττας, η Ρουμπίνη Λεονταρή ανέφερε: «Θα θέλαμε να έχουμε κάτι να δώσουμε στους συγγενείς αυτούς, αλλά δεν έχει έρθει κάτι από το παιδί αυτό σε μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι». Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας συμπλήρωσε: «Θα μπορούσε να είχε την ατυχία να βρισκόταν στο επίμαχο σημείο όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.000 – 1.100 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έτσι, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».
«Ακαριαίος ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη»
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, η Ρουμπίνη Λεονταρή χαρακτήρισε ως «ακαριαίο» τον θάνατο των 57 ανθρώπων κατά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ειδικότερα, η ίδια είπε: «Υπήρχαν κακώσεις εκ της συγκρούσεως και κακώσεις από τη φωτιά. Η κάθε σορός έχει τα δικά της ευρήματα και αυτό θα καταγραφεί αναλυτικά από την ιατροδικαστική έκθεση».
Μάλιστα, ως προς την ταυτοποίηση των σορών, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας σημείωσε: «Είναι 29 άνδρες, 26 γυναίκες ταυτοποιημένοι, δηλαδή με πιστοποιητικά θανάτου». Τέλος, η Ρουμπίνη Λεονταρή τόνισε ότι δύο οικογένειες αιτήθηκαν στην ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, να γίνει επανεξέταση DNA στις δύο εναπομείνασες σορούς που φυλάσσονται στο νεκροτομείο Λάρισας.