Μια έγκυος γυναίκα στο Τέξας σχεδιάζει να παλέψει στο δικαστήριο, μετά από πρόστιμο για οδήγηση σε λωρίδα HOV. Οι μοτοσυκλέτες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα οχήματα με δύο ή περισσότερους επιβάτες επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στις λωρίδες HOV κατά τις ώρες λειτουργίας τους. Η έγκυος υποστηρίζει ότι βάσει της νέας νομοθεσίας πλέον το αγέννητο παιδί της υπολογίζεται ως επιβάτης.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο CNN, η Brandy Bottone εξηγεί πώς πήρε μι κλήση 215 δολαρίων. « Υπήρχε ένα σημείο ελέγχου. Ο αστυνομικός μου είπε ότι είμαι σε μια λωρίδα HOV και με ρώτησε αν υπάρχει κάποιος άλλος στο αυτοκίνητο. Και κοιτάζοντας τριγύρω είπα ναι. Καθώς κρυφοκοιτάζει μέσα στο αυτοκίνητο, του έδειξα στο στομάχι μου. Είμαστε εδώ του είπα και μου λέει ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σώμα. Άρα αυτό δεν μετράει».

Η Bottone σχεδιάζει να αγωνιστεί στο δικαστήριο στις 20 Ιουλίου. Η ομάδα κατά των αμβλώσεων Texas Alliance for Life υποστηρίζει ότι το Τέξας μπορεί να αναγνωρίσει ένα αγέννητο παιδί ως άτομο, αλλά ο κωδικός μεταφοράς του Τέξας δεν το κάνει. Αυτό προκαλεί ένα γκρίζο νομικό πεδίο που τα πολιτειακά δικαστήρια δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμη, είπαν οι ειδικοί.

«Βράζει το αίμα μου. Πώς θα μπορούσε να είναι δίκαιο; Σύμφωνα με το νέο νόμο, αυτή είναι μια ζωή», είπε στο The Dallas Morning News σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. «Ξέρω ότι αυτό μπορεί να πέσει στο κενό, αλλά ως γυναίκα ένιωσα κάτι το συγκλονιστικό».

«Διαφορετικοί δικαστές μπορεί να το αντιμετωπίσουν διαφορετικά», είπε ο δικηγόρος εφέτης του Ντάλας, Chad Ruback, στο NBC-5 Dallas-Fort Worth. «Αυτή είναι μια αχαρτογράφητη περιοχή στην οποία βρισκόμαστε τώρα. Δεν υπάρχει νόμος του Τέξας που να λέει τι πρέπει να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση. Ο κωδικός μεταφοράς του Τέξας δεν τροποποιήθηκε πρόσφατα για να αντιμετωπίσει αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση. Ποιος ξέρει; Ίσως το νομοθετήσει στο μέλλον».

Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας εξέδωσε διάταγμα που επιτρέπει στην πολιτεία να επιβάλει την απαγόρευση των αμβλώσεων του 1925, αφού είχε «παγώσει» προσωρινά με απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, σύμφωνα με το CNN.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Μητσοτάκης σε Ερντογάν για τον χάρτη Μπαχτσελί: «Πρόκληση ή αληθινός στόχος;»

Κώστας Μπακογιάννης: Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος και δεν προβλέπεται μουσική έως τις 7 το πρωί

Uber Files: Τεράστιο σκάνδαλο μετά τη διαρροή εγγράφων – Δωροδοκίες και βοήθεια από Macron και εκβιασμοί στον Biden