Μία θαλάσσια ανεμώνη που ήρθε σε επαφή με 9χρονο στην Κόρινθο, έστειλε το παιδί στο νοσοκομείο. Οι ειδικοί όμως εξηγούν ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε με το θαλάσσιο είδος.

Σύμφωνα με την Αναστασία Μηλιού, διευθύντρια έρευνας στο «Αρχιπέλαγος», που μίλησε στο ΣΚΑΪ, η θαλάσσια ανεμώνη δεν θα έρθει πάνω μας. Διαθέτει μικρή ποσότητα δηλητηρίου, η οποία μπορεί να παραλύσει ένα μικρό ψάρι λίγων εκατοστών.

Η θαλάσσια ανεμώνη βρίσκεται σε μικρές αποικίες σε ρηχά νερά έως και 20 μέτρα βάθος, ενώ συνήθως είναι προσκολλημένη πάνω σε κάποιον βράχο.

Σε σχετική ερώτηση για το ποιες θαλάσσιες περιοχές έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση από το συγκεκριμένο είδος, η Αναστασία Μηλιού σημείωσε πως είναι τα οικοσυστήματα που βρίσκονται σε βράχους.

Η δερματολόγος, Κωνσταντίνα Δαγγλή, ανέφερε πως μετά το τσίμπημα από τη θαλάσσια ανεμώνη θα πρέπει να βγούμε από τη θάλασσα και να ξεπλύνουμε την πληγή με θαλασσινό νερό και χωρίς τριβή.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αφαιρέσουμε όποιο υπόλειμμα υπάρχει με γάντια ή με κάποια πλαστική κάρτα, αλλά σε καμία περίπτωση να μην το κάνουμε με γυμνά χέρια.

Καλό θα ήταν και ένα μείγμα με θαλασσινό νερό και μαγειρική σόδα, όπως και κρύα επιθέματα.

Όσο για το σημάδι, αυτό μπορεί να παραμείνει ακόμη και για δύο με τρεις μήνες.