Ο οίκος Sotheby’s βγάζει σε δημοπρασία ένα μαύρο διαμάντι των 555,55 καρατίων, που πιστεύεται ότι προήλθε από το διάστημα. Το σπάνιο διαμάντι «The Enigma», παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο μιας περιοδείας του στο Ντουμπάι και το Λος Άντζελες, προτού δημοπρατηθεί τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο.

Ο οίκος Sotheby’s αναμένει ότι το διαμάντι θα πωληθεί για τουλάχιστον 6,8 εκατομμύρια δολάρια. Δεχτά θα είναι και τα κρυπτονομίσματα για πιθανή πληρωμή. Η Sophie Stevens, ειδική στα κοσμήματα στον οίκο Sotheby’s Dubai, είπε στο Associated Press ότι ο αριθμός πέντε έχει σημαντική σημασία για το διαμάντι, το οποίο έχει επίσης 55 όψεις.

«Το σχήμα του διαμαντιού βασίζεται στο σύμβολο του φοίνικα της Μέσης Ανατολής του Khamsa, που σημαίνει δύναμη και προστασία», είπε.  Επίσης, Khamsa στα αραβικά σημαίνει πέντε. Υποστηρίζει ότι το μαύρο διαμάντι είναι πιθανό να προέρχεται από το διάστημα.

«Με τα διαμάντια carbonado – από τα σκληρότερα που υπάρχουν -, πιστεύουμε ότι σχηματίστηκαν από εξωγήινες προελεύσεις, με μετεωρίτες να συγκρούονται με τη Γη. Μπορεί να σχηματίζουν χημική εναπόθεση ατμών είτε πράγματι να προέρχονται από τους ίδιους τους μετεωρίτες», είπε. Η θεωρία της κοσμικής προέλευσης βασίζεται στα ισότοπα άνθρακα και την υψηλή περιεκτικότητά τους σε υδρογόνο. Επίσης είναι πολύ σπάνια και μπορούν να βρεθούν στην Βραζιλία και την Κεντρική Αφρική.