Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται ήδη οι έρευνες για το στυγερό έγκλημα που διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/6) στην πλατεία Βάθη. Εκεί, ένας άγνωστος άνδρας, λίγο μετά τις 04:30 επιτέθηκε σε έναν άστεγο Βούλγαρο 61χρονο, χωρίς μέχρι στιγμής να διευκρινίζονται τα αίτια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης τον πλησίασε, έβγαλε μαχαίρι και πέτυχε απανωτά χτυπήματα προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία στο θύμα. Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, ο 61χρονος επαίτης ξεψύχησε επί της οδού Καματερού στην πλατεία Βάθη, με τις Αρχές να ξεψαχνίζουν όχι μόνο τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων αλλά και αυτές του ελέγχου κυκλοφορίας.

Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μερικά τυφλά σημεία, ωστόσο το «πλέγμα» κάλυψης των καμερών είναι ιδιαίτερα πυκνό και γι’ αυτό η Ασφάλεια προσπαθεί να συνδυάσει τις καταθέσεις σχετικά με την κατεύθυνση που πήρε πριν και μετά το χτύπημα ο δράστης. Με αυτόν τον τρόπο, μέσα στις επόμενες ώρες η Αστυνομία θα έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι έχει συμβεί, πως έχει συμβεί και ίσως να εντοπίσει τα κίνητρα.

Πληροφορίες αναφέρουν από το μέχρι τώρα υλικό που έχει συλλεχθεί, πριν τη φρικιαστική επίθεση που επέφερε πολλαπλά τραύματα σε θώρακα και κοιλιακή χώρα, ο δράστης δεν φαίνεται να είχε κάποια στιχομυθία με το θύμα. Αυτό δίνει την εντύπωση στην Ασφάλεια πως οι δύο άνδρες ενδεχομένως να είχαν προηγούμενα, ως προς την όποια κοινωνική τους συναναστροφή.

Στο σημείο τα ξημερώματα βρέθηκαν και αξιωματικοί του… άχαστου τμήματος Ανθρωποκτονιών οι οποίοι ανέλαβαν την προανάκριση και εκφράζεται η βεβαιότητα πως μία ακόμη υπόθεση θα εξιχνιαστεί.

Ο 61χρονος άνδρας δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, παρά μόνο για υποθέσεις που αφορούσαν την επαιτεία.