Μετά την καταγγελία της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η νυχτερινή ζωή της πόλης και τα λεγόμενα «Chem parties», ενώ διεξάγονται και έρευνες για κύκλωμα μαστροπείας.

Στην υπόθεση της 24χρονης και γενικότερα σε όσα συμβαίνουν στην συμπρωτεύουσα, αναφέρθηκε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς στο MEGA. Αποκάλυψε μάλιστα ότι το κύκλωμα μαστροπείας που δρα στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα οργανωμένο και πλησιάζει σε άλλες χώρες. Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μέχρι στιγμής έχουν 3-4 άτομα σχετικά με το κύκλωμα μαστροπείας και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

«Το κύκλωμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα, είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, πλησιάζει σε άλλες χώρες. Αυτές τις πληροφορίες έχω ως δικηγόρος. Είναι πολύ οργανωμένο κύκλωμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Διαλυνάς. «Δεν είναι μόνο δύο “τοπικοί παράγοντες” που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Εχθές απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα τις μεταφέρω στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς μίλησε για το πώς πλησιάζουν νεαρές κοπέλες από το κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη. «Σύμφωνα με πληροφορίες τα ηγετικά στελέχη είναι 4-5 άτομα, ακούστηκαν κάποια ονόματα, κάποια μαγαζιά που μου είπαν χτες. Από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, δυστυχώς πολλά κορίτσια που έρχονται από την επαρχία, κυρίως φοιτήτριες, παρασύρονται σε αυτά τα πάρτι και ακολουθούν μετά άλλη οδό, με αντάλλαγμα το χρήμα.

Δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη υπόθεση, αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχει το γενικό πλάνο που σας είπα για τις φοιτήτριες, αλλά υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που έχουν σαν αποστολή το να προσελκύουν κορίτσια και να τα σπρώχνουν σε τέτοιους είδους πάρτι», τόνισε ο Νίκος Διαλυνάς.

Πώς ένα πάρτι μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε κύκλωμα μαστροπείας

Χαρακτηριστική είναι μια μαρτυρία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ThessToday, που εξηγεί ότι πριβέ πάρτι με κοκαΐνη μπορεί να καταλήξουν σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και μαστροπείας.  Μετά την καταγγελία της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη για τον ομαδικό βιασμό της, διατάχθηκε, σύμφωνα με το ThessToday, εισαγγελική έρευνα για κυκλώματα μαστροπείας και άτομα που κινούνται σε χώρους νυχτερινής διασκέδασης προσελκύοντας ανυποψίαστες νεαρές κοπέλες.

Στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, η μαρτυρία του Κ.Σ. για το τι κρύβεται στη νυχτερινή ζωή της πόλης, είναι χαρακτηριστική: «”μυτιές” (σ.σ. χρήση κοκαΐνης) σε τουαλέτες, από άτομα τα οποία προσελκύουν κυρίως νεαρές κοπέλες που φαίνεται πως δεν έχουν κάποιον να τις ελέγξει. Μιλάμε για κοπέλες που βγαίνουν τη νύχτα επτά στα επτά και “κλείνουν” τα μαγαζιά».

Ο Κ.Σ. υποστηρίζει ότι η κοκαΐνη χρησιμοποιείται ως «δόλωμα» σε νέους. «Η κοκαΐνη σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι θεός. Σε συνδυασμό με την επίδειξη χρημάτων, αμαξιών και ακριβών σπιτιών είναι εύκολο να εντοπιστούν υποψήφια θύματα», δηλώνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η τιμή για ένα γραμμάριο κοκαΐνης κυμαίνεται από 80 έως 100 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα ακριβό… άθλημα. Δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Για τον λόγο αυτό το σενάριο πάρτι με κοπέλες και ναρκωτικά είναι απλό: ξεκινά από πάρτι σε νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, συνεχίζεται με περιστασιακή χρήση κοκαΐνης στις τουαλέτες ή στα μπαρ, με αποτέλεσμα να εθιστεί το άτομο το οποίο έχει μπει σε αυτό το “τριπάκι”. Αμέσως μετά αποκτά περισσότερο εθισμό, κάτι που οδηγεί στην ανάγκη για καθημερινή χρήση του ναρκωτικού και αυτομάτως επιτυγχάνεται η άμεση εξάρτηση ενός ατόμου από ένα άλλο», προσθέτει.