Στην απομάκρυνση ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και τη μετακίνηση σε ασφαλές μέρος σε όσους δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους εξαιτίας της φωτιάς στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Πυροσβεστική.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του thesstoday.gr, oι ταχύτατες ενέργειες ήταν εκείνες που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της επιχείρησης της κατάσβεσης της φωτιάς με απόλυτη επιτυχία. Όπως εξηγεί ο Ανθυποπυραγός, Βασίλης Μυλωνάς το πρόβλημα ήταν ότι γέμισε με καπνούς η πολυκατοικία.

«Άμεσα απομακρύναμε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους ενοίκους έγινε η παροχή πρώτων βοηθειών από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όσοι δεν μπορούσαν να βγουν, τους οδηγήσαμε σε ασφαλές μέρος, δύο άτομα τα ανεβάσαμε στην ταράτσα πάνω και τους άλλους είπαμε να μείνουν στο διαμέρισμα και όταν καθάρισε ο καπνός κατέβηκαν κάτω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανθυποπυραγός.

Σύμφωνα με τον ίδιο το κτίριο παραμένει υπό εκκένωση, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και αυτή τη στιγμή επισκευάζονται οι ζημιές που προκλήθηκαν.

Δείτε δηλώσεις πυροσβέστη για τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη: