Σε κατάσταση επανόδου στα δεδομένα προ πανδημίας βρίσκεται η Ελλάδα σε επίπεδο τουρισμού, με στόχο το 2023 να έχει ανακάμψει πλήρως μετά από 3.5 σχεδόν χρόνια πανδημίας. Προς επίρρωση αυτής της αισιοδοξίας που βασίζεται σε ρεαλιστικές προσεγγίσεις, η Thomas Cook, βρετανική εταιρεία ταξιδιών, έχει κατατάξει την Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων των τουριστών που απευθύνονται σε εκείνη για το πακέτο ταξιδιού τους.

Ο επικεφαλής του πρακτορείου, Άλαν Φρεντς, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου πως «Η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή τον προορισμό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και αυτή τη στιγμή το 30% των κρατήσεών μας είναι για την Ελλάδα, ενώ οι κρατήσεις για ορισμένα δημοφιλή ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, είναι ήδη επτά φορές περισσότερες από πέρυσι».

Ο κ. Φρεντς είχε συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΟΤ, την κ. Άντζελα Γκερέκου, όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων και για τις λάθος τακτικές που ακολούθησαν στο παρελθόν και συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους όσα δεν λειτούργησαν. Ο Φρεντς ενημέρωσε την κ. Γκερέκου για το νέο μοντέλο λειτουργίας της εταιτίας, σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά ως διαδικτυακή ταξιδιωτική επιχείρηση υπό τον διεθνή όμιλο Fosun Tourism Group και προσφέρει κάλυψη στα χρήματα των πελατών της. Η κουβέντα τους τοποθέτησε την προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα όχι μόνο για τη θερινή σεζόν, αλλά για όλο το έτος.

6 υπερεκτιμημένα ελληνικά νησιά – Πραγματικά, γιατί πηγαίνετε ακόμη;

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2022. Η Ελλάδα παίζει τεράστιο ρόλο στον παγκόσμιο τουρισμό και ιδιαίτερα για τους ταξιδιώτες της Thomas Cook, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Η Ελλάδα είναι μια φανταστική χώρα που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διακοπών που ταιριάζουν σε όλους τους ταξιδιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως αναμένουμε ότι η δημοτικότητα της χώρας θα συνεχιστεί. Είναι στρατηγική μας απόφαση να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην περιοχή με νέες συνεργασίες με τις επιχειρήσεις της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας».

Αυτή η νέα δομή της Thomas Cook, το νέο μοντέλο λειτουργίας, προσφέρει μια ευελιξία και παρέχει στους πελάτες της από τη Βρετανία και την Ολλανδία, μια μεγάλη ποικιλία διακοπών. «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις πολλές αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και τους τύπους καταλυμάτων για να προσφέρουμε στους πελάτες μας επιλογές και ευελιξία», τόνισε.

Πολύ πιο πάνω οι κρατήσεις μέσω της Thomas Cook σε σχέση με πριν 6 εβδομάδες

Ήδη αυτή η μετάβαση έχει αποφέρει καρπούς, με τη Ρόδο να είναι το νησί που το βλέπει αυτό στον μεγαλύτερο βαθμό, όντας ο πιο δημοφιλής προορισμός. Πίσω της είναι η Κρήτη, η Κως, η Κέρκυρα και η Σαντορίνη. Ίδια πάνω κάτω είναι η κατάσταση και στους προορισμούς για ζευγάρια, με τη Σαντορίνη να ανεβαίνει 2η πίσω από τη Ρόδο. Στο Νησί των Ιπποτών οι κρατήσεις μέσω της Thomas Cook είναι 7 φορές πιο πάνω από το 2021, στην Κω είναι 5.2 φορές, στην Κρήτη 4.6, στη Σαντορίνη είναι 3.9 φορές υψηλότερη και στην Κέρκυρα 3.6 φορές.

Ο κ. Φρεντς ανέφερε πως παρόλη την αβεβαιότητα που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κρατήσεις αυξάνονται αντί να μειώνονται και ο κόσμος δείχνει να τοποθετεί ψηλότερα την καλοπέραση του το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με τον φόβο του πολέμου και της ακρίβειας. «Το 52% των κρατήσεών μας είναι για τις επόμενες 10 εβδομάδες», δήλωσε.

Η προτίμηση της πλειοψηφίας των πελατών της Thomas Cook είιναι για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων που έχουν πακέτα all inclusive, ήτοι συνολικά ένα 58% των κρατήσεων μέσω της εταιρείας. Αυτό σημαίνει και περισσότερες δαπάνες των τουριστών, άρα μεγαλύτερη εισροή χρήματος στην ελληνική αγορά. Η ταξιδιωτική δαπάνη σε διακοπές έχει υπολογιστεί στα 2.600 ευρώ ανά τουρίστα, δηλαδή αύξηση 5% σε σχέση με πέρυσι και 30% πιο πάνω από την Ισπανία.

Σε όλα τα παραπάνω παίζει φυσικά ρόλο και ότι η Ελλάδα είναι μια αγορά με αυξανόμενο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων boutique, ιδίως στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Μονή: Εσύ ξέρεις το νησί που βρίσκεται απέναντι από την Αίγινα;

Kas: Ο παραθαλάσσιος θησαυρός απέναντι από το Καστελόριζο που σαρώνει

Μύκονος: 4 ξενοδοχεία με προσιτές τιμές και άψογη κριτική σε high season