Την απομάκρυνση των μαθητών που βρίσκονται πίσω από το αποτρόπαιο συμβάν bullying κατά του 15χρονου συμμαθητή τους στο Αρσάκειο Ψυχικού, αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων.

Οι έξι ανήλικοι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου που έδεσαν με πετονιά και κακοποίησαν τον συνομήλικό τους στις 31 Μαρτίου θα τιμωρηθούν με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, ενώ η οικογένεια έχει προχωρήσει σε μηνύσεις και αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, έπειτα από σχεδόν 12 ώρες συνεδρίασης, ο σύλλογος διδασκόντων, δεν αποφάσισε την αποβολή των έξι εμπλεκόμενων μαθητών μόνο, αλλά και ενός ακόμη από μικρότερη τάξη, ο οποίος είχε βγάλει σουγιά στο σχολείο.

Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει γνωστοποιηθεί, «όπως ορίζουν οι κανόνες της δεοντολογίας. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανηλίκους που εμπλέκονται σε ένα ζήτημα του σχολείου», είπε στην Καθημερινή στέλεχος του σχολείου. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «η οποία μπορεί να την εγκρίνει αυτούσια ή να την τροποποιήσει, αλλά και να την εκτελέσει», όπως πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.

Στο τραπέζι πάντως, βρίσκεται ωστόσο το σενάριο της απομάκρυνσης των εμπλεκόμενων μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς, καθώς όπως αναφέρεται βρίσκεται στο τέλος της.