O Πάπας Φραγκίσκος διανύει το 85ο έτος της ηλικίας του, γεγονός που δεν του επιτρέπει να είναι όσο δραστήριος όσο θα ήθελε. Σε συνδυασμό με την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του, ο 266ος Πάπας της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αποφάσισε να «προετοιμάσει» τους πιστούς για μία ενδεχόμενη παραίτηση.

Ο ίδιος δήλωσε σήμερα ότι η προχωρημένη του ηλικία και η δυσκολία του στο περπάτημα οδηγούν σε μια νέα φάση στη θητεία του και επανέλαβε ότι θα είναι έτοιμος να παραιτηθεί εάν δεν μπορεί να ηγηθεί της εκκλησίας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. 

Υπενθυμίζεται ότι μετακινείται πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο ή μπαστούνι λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το γόνατό του.

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω να κάνω ταξίδια με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν», δήλωσε ο πάπας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της πτήσης ενώ επέστρεφε στη Ρώμη ύστερα από ταξίδι μίας εβδομάδας στον Καναδά.

«Νομίζω ότι στην ηλικία μου και με αυτό τον περιορισμό, θα πρέπει να συγκρατηθώ λίγο για να μπορώ να υπηρετώ την Εκκλησία ή να αποφασίσω να αποχωρήσω», πρόσθεσε.

Πηγή κεντρικής Φωτογραφίας: Shutterstock.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Πάπας Φραγκίσκος: Αναγνώρισε την κακοποίηση ιθαγενών από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάπας Φραγκίσκος: Βρέθηκε στη δομή φιλοξενίας στη Λέσβο και μίλησε στους πρόσφυγες – «Τίθενται ζωές σε κίνδυνο»

Madonna: Ζητά συνάντηση με τον Πάπα – «Με έχουν αφορίσει 3 φορές»