Ένα ανώνυμο γράμμα ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η έρευνα, η οποία οδήγησε στην παρακολούθηση, του αστυφύλακα μπόντι-μπίλντερ.

Το κείμενο που εμπεριείχε το γράμμα ήταν άκρως αναλυτικό και περιέγραφε βήμα βήμα το πώς ο αστυφύλακας διακινούσε κάνναβη, αλλά και κοκαΐνη, για την οποία ουσία όμως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Το γράμμα έφτασε στην ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Οκτώβριο:

«Ο μπάτσος Σ.Δ. σπρώχνει κόκα και μαύρο σε όλη την Αθήνα. Είναι πίσω από trappers και είναι αυτός που τους προμηθεύει με ναρκωτικά. Για τις δουλειές του χρησιμοποιεί τηλέφωνο με αριθμό 690… . Και για τις μετακινήσεις του έχει ένα Piaggio Beverly με πινακίδα ΒΚ… και ένα Audi. Μένει στον Νέο Κόσμο μαζί με τη γκόμενα του. Σε πολλές περιπτώσεις για μην μπορεί να τους πιάσει η Αστυνομία χρησιμοποιούν τον εξής τρόπο: Όταν θέλει κάποιος να παραγγείλει μία ποσότητα μπαίνει στο email sp…@icloud.com και αφού βάλει τον κωδικό 19…ry μετά γράφει στο πρόχειρο την ποσότητα που θέλει. Αφού γράψει τι θέλει μπαίνει ο μπάτσος στο ίδιο email με τους ίδιους κωδικούς και αφού δει την παραγγελία βρίσκει τις ποσότητες των ναρκωτικών και τις μεταφέρει στους πελάτες. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που γίνονται τηλεφωνικές συνομιλίες με συνθηματικά. Στις δουλειές του χρησιμοποιεί και δύο τσιράκια. Όλοι ανήκουν στην ομάδα μπράβων με βάση την Καλλιθέα που ο αρχηγός τους είναι αδερφός ενός πολύ σκληρού Αλβανού κακοποιού, γνωστού για ληστείες και ναρκωτικά. Αυτοί τα καλοκαίρια κάνουν μπραβιλίκια στη Μύκονο και γι’ αυτό παίρνει ο μπάτσος αναρρωτική κάθε καλοκαίρι».

Σαφώς και το μήνυμα αυτό ήταν αρκετό για τις Αρχές ώστε να ξεκινήσουν τις έρευνες. Ωστόσο το γεγονός πως ο αποστολέας γνώριζε τόσα πολλά και αναλυτικά υποψιάζει τους έμπειρους αστυνομικούς πως πρόκειται για κάποιον ο οποίος έχει συναναστραφεί με τον αστυφύλακα για τον ίδιο λόγο. Από τις τελευταίες πληροφορίες που προκύπτουν από τις Αρχές, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος ήταν εκείνος που έστειλε το ανώνυμο γράμμα.