Πίνοντας τσάι συζήτησαν για το σχέδιο ανάπλασης που προβλέπεται να μεταμορφώσει τα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι ο Βασιλιάς Κάρολος και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Παλάτι των Ουίνσδορ, θα γίνει μία πλήρης «ανακαίνιση» στην οικογενειακή οικεία του Πρίγκηπα Φίλιππου στην Ελλάδα.

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι αυτήν την στιγμή το Τατόι δεν αποτελείται από τίποτα παραπάνω από ερείπια, ωστόσο σχεδιάζεται να μετατραπεί σε μουσείo, σε ένα κοινό σχέδιο μεταξύ της Βρετανίας και της Ελλάδας.

«Ο βασιλιάς επισκέφθηκε το Τατόι -όπου είναι θαμμένος ο παππούς του- πέρυσι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 200ή επέτειο του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας», συμπληρώνει η βρετανική εφημερίδα.

Και συμπληρώνει: «Το Prince’s Trust, μια οργάνωση του βασιλιά Καρόλου, παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση του ιστορικού παλατιού».

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει από την αρχή θέσει στόχο την ανάπλαση του Τατοΐου και τη μετατροπή του σε έναν αξιοποιήσιμο με πολλούς τρόπους χώρο και τη μετέπειτα απόδοσή του στο κοινό.

Σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στους Sunday Times ότι είχε μια «καλή προσωπική σχέση» με τον βασιλιά Κάρολο και πιστεύει πως τον υποστηρίζει.

 

.