Το περιστατικό με τη χειροβομβίδα στο σπίτι αξιωματικού του Λιμενικού και την αναστάτωση που δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης (3/5) στην οδό Ερμού στη Γλυφάδα, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει η Δίωξη Εκβιαστών.

Θυμίζουμε πως οι Αρχές έλαβαν ενημέρωση το πρωί της Τετάρτης για χειροβομβίδα, μάλιστα χωρίς την περόνη που την ασφαλίζει στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας που διαμένει υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. Παρά το γεγονός πως δεν έγινε σαφές από την πρώτη στιγμή πως στόχος ήταν η συγκεκριμένη αξιωματικός, γρήγορα διαπιστώθηκε πως η λιμενικός έχει ανοικτούς λογαριασμούς σε τουλάχιστον δύο μέτωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες είχε σημειωθεί κι άλλη απειλητική ενέργεια σε βάρος της, καθώς άγνωστοι της είχαν κάψει το αυτοκίνητο.

Για καλή τύχη των κατοίκων της περιοχής, η Αστυνομία και συγκεκριμένα το ΤΕΕΜ έφτασε άμεσα στο σημείο, διαπιστώνοντας πως η χειροβομβίδα μπορούσε να ασφαλιστεί και να μην προκαλέσει έκρηξη και συνεπώς ζημιές. Λίγο αργότερα κλήθηκε κλιμάκιο του Ελληνικού Στρατού, το οποίο παρέλαβε τον εκρηκτικό μηχανισμό από το σπίτι της λιμενικού. Σημειώνεται δε πως γίνεται εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που πέταξε την χειροβομβίδα.

σπίτι της λιμενικού

Η υπολιμενάρχης έχει ήδη διαβεί το κατώφλι του Εκβιαστών δίνοντας μακρά κατάθεση για τα όσα έχουν συμβεί στην υπηρεσία της. Σημειώνεται πως η αξιωματικός όχι μόνο έχει τη φήμη της αξιωματικού με ακέραιο χαρακτήρα, συμμετέχει ενεργά και σε επιτροπές κατά της διαφθοράς.

Η υπολιμενάρχης φέρεται να περιέγραψε πως το τελευταίο διάστημα υπήρχαν σημαντικές αναταράξεις στην υπηρεσία της. Μία υπόθεση διαφθοράς μεταξύ των αξιωματικών πυροδότησε εξελίξεις, όπως και τη διαταγή για ΕΔΕ. Στο επίκεντρο των ερευνών είχε βρεθεί ένας συνάδελφός της, ο οποίος μάλιστα τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο του Λιμενικού.

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχουν προκύψει επαρκή στοιχεία τα οποία να συνδέουν άμεσα τον υπό εξέταση λιμενικό με τις δύο απειλητικές επιθέσεις σε βάρος της υπολιμενάρχη. Αυτό δεν αποκλείεται πάντως να αλλάξει μέσα στο επόμενο διάστημα, αναλόγως τις εξελίξεις που θα προκύψουν μέσω της έρευνας του τμήματα Εκβιαστών.

Photo credits: Evrokinissi (Αρχείου)