Καρέ καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα πλάνα διάρκειας περίπου 1,5 λεπτού από το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο που κατέγραψαν με drone δυο Τούρκοι οι οποίοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κατασκοπεία. Όπως σημείωναν στελέχη της ΕΛΑΣ θα πρέπει να διαπιστωθεί από ποια «γωνία» κατέγραφαν οι δύο Τούρκοι τις εγκαταστάσεις και τι είδους πλάνα έχουν τραβήξει, εάν δηλαδή είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» τους συγκεκριμένα σημεία ή απλά εάν αποτελούσε συνέχεια πλάνων που κατέγραφαν μαζί με το παρακείμενο λιμάνι όπου δένουν σκάφη αναψυχής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι (ένας 58χρονος συνταξιούχος οδοντίατρος και ένας 48χρονος επιχειρηματίας με συστήματα για κουζίνες) πράγματι τράβηξαν εναέριο βίντεο από μεγάλο ύψος, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί, με το drone τους πάνω από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Στην κατοχή τους επίσης βρέθηκαν αντικείμενα που πιστοποιούν ότι μόνο… για τουρισμό δεν ήρθαν στη χώρα μας, όπως ισχυρίζονται.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν τρεις ψηφιακές κάμερες καλής ανάλυσης, αλλά και ακόμα μία μικροσκοπικού μεγέθους, η οποία προφανώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλοτς λόγους. Επίσης, εντοπίστηκαν και δύο σκληροί δίσκοι, στους οποίους πιθανόν να αποθήκευαν το ψηφιακό υλικό που θα τραβούσαν.

Πύλη εισόδου για τους δυο κατηγορούμενους ήταν η Χίος καθώς ταξίδεψαν από τη Σμύρνη. Υπενθυμίζεται πως εξ αρχής την υπόθεση διερευνούν στελέχη της ΕΥΠ. Η σύλληψη τους έγινε μετά από καταγγελία στις διωκτικές Αρχές ότι εντοπίστηκαν δύο Τούρκοι να πετούν το drone πάνω από τις εγκαταστάσεις του ΠΝ στον Πόρο.

Στη συνέχεια με δυο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ταξίδεψαν προς τη Μονεμβασιά. Οι ίδιοι φέρονται να έχουν πει ότι στα τέλη του μήνα επρόκειτο να επιστρέψουν στη χώρα τους, αυτή τη φορά οδικώς μέσω Αλεξανδρούπολης.

Τούρκοι κατάσκοποι στον Πόρο