Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν τμήμα απόκρημνου φαραγγιού, στη Βραζιλία, κατέρρευσε. Μέχρι στιγμής, αγνοούνται τρεις επιβαίνοντες σε σκάφη αναψυχής στη λίμνη και άλλοι 32 είναι τραυματισμένοι, όπως αναφέρει το BBC.

Πιο συγκεκριμένα, ένα τεράστιο κομμάτι επιβλητικού όγκου βράχων ξαφνικά αποκολλήθηκε από το φαράγγι και έπεσε πάνω σε σκάφη που έπλεαν στα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης Φούρνας, στην περιοχή Καπιτόλιου, στην πολιτεία Minas Gerais.

https://youtu.be/mW2AVQgSCZQ

Στη λίμνη αναπτύχθηκαν δύτες για να ψάξουν τα θύματα. Αρκετοί τραυματίες υπέστησαν κατάγματα -ένα από τα θύματα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Άλλοι 23 άνθρωποι χρειάστηκαν φροντίδες για ελαφρύτερους τραυματισμούς, σύμφωνα με τις Aρχές.

«Αυτό το κομμάτι θα πέσει», ακούγεται να λέει μια γυναίκα σε βίντεο από το ατύχημα. «Φύγετε από εκεί», προειδοποιεί ένας άλλος, πριν ο γκρεμός καταρρεύσει πάνω στις βάρκες.

Ο πρόεδρος της χώρας, Jair Bolsonaro, που μοιράστηκε κάποια από τα βίντεο του δυστυχήματος μέσω των λογαριασμών του στα social media, εξήρε τις προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο, από τη στιγμή που «έγινε η ατυχής καταστροφή», έσπευσε επιτόπου, «διέσωσε θύματα και διακόμισε τραυματίες» σε νοσοκομεία.

Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την αποκόλληση του τμήματος του φαραγγιού. Επίσης, χθες (8/1), τάφρος υπερχείλισε σε μεταλλείο σιδήρου 300 χιλιόμετρα ανατολικότερα, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο εθνική οδός.