Περισσότερα από ένα τρομοκρατικά χτυπήματα φαίνεται πώς ετοίμαζαν οι δύο άνδρες πακιστανικής καταγωγής οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, λαμβάνοντας οδηγίες για πολύνεκρες επιθέσεις από ομοεθνή τους, ο οποίος διαμένει πιθανώς στο Ιράν.

Οπως είχε γίνει εξαρχής γνωστό, ο καθοδηγητής και οι δύο Πακιστανοί –οι οποίοι προφυλακίστηκαν την Παρασκευή– σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση σε εστιατόριο που λειτουργεί και ως συναγωγή στην Αθήνα είτε με τη χρήση εκρηκτικών είτε ανάφλεξη φιαλών υγραερίου είτε ακόμα και με ένοπλη επίθεση στο ίδιο σημείο.

Επιπλέον στα σχέδιά τους ήταν η τοποθέτηση σακιδίου εκρηκτικών σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του 2022 και η διάπραξη εγκλημάτων κατά ζωής ή ιδιοκτησίας σε βάρος ημεδαπών που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Ζακύνθου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι τρομοκράτες είχαν βάλει στο στόχαστρο συγκεκριμένο επιχειρηματία, τον οποίο κατονομάζουν σε μηνύματα, ενώ στη λίστα των δολοφονιών είχαν ακόμα δυο πρόσωπα που διαμένουν σε νησί -δίχως να δίνουν περαιτέρω πληροφορίες για την ακριβή περιοχή.

Το πιο ανησυχητικό νέο στοιχείο είναι αυτό που αφορά στο χτύπημα που σχεδίαζαν για τα Χριστούγεννα, με στόχο να καταφέρουν πολλαπλές απώλειες ζωών. Στο μήνυμα SMS που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, ο 27χρονος Πακιστανός έστειλε στον Ιρανό εγκέφαλο, με το όνομα Σάνι, το εξής μήνυμα:

«Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων, θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο, δηλαδή θα μπορούσαμε να το βάζαμε σε ένα σακίδιο και να το αφήσουμε σε ένα σημείο και εκεί θα είχε τιναχτεί πολύς κόσμος. Αυτό θα μπορούσα να το κάνω κι εδώ στο νησί, θα μπορούσα να το κάνω και στην Αθήνα αν είχαμε τα πράγματα που έλεγες».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ALPHA, o Ιρανός εγκέφαλος, με αφορμή την αναφορά για το χτύπημα στα Χριστούγεννα, λέει στον Πακιστανό συνεργό του ότι «όσο θα μεγαλώνουν τα νούμερα, τόσο θα μεγαλώσουν τα λεφτά. Αν φτάσουν μέχρι 5-6 άτομα μιλάμε και για 20 εκατ. Ρουπίες».

Η αποκάλυψη της σχεδιαζόμενης δράσης τους, έγινε από τον μεγάλο όγκο στοιχείων που προήλθε από την ανάλυση των κινητών τους τηλεφώνων, με χιλιάδες συνομιλίες, φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Παράλληλα βρέθηκαν βίντεο με καταγεγραμμένους ισραηλινούς υπηκόους που έμπαιναν στο εστιατόριο – στόχο, που εξετάζεται αν είχαν μπει στο στόχαστρο των μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Στις ηλεκτρονικές συσκευές εντοπίστηκαν:

307 μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

544 μηνύματα SMS-MMS

36 αρχεία βίντεο

36 αρχεία ήχου

786 αρχεία εικόνας

9.255 επαφές και ιστορικό συνομιλιών μέσω Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.