Ο Τζώρτζης Μονογυιός, ο οποίος χθες το βράδυ σκοτώθηκε σε τροχαίο με τη Ferrari που οδηγούσε στην περιοχή της Βάρης, είχε εμπλακεί ξανά σε δυστύχημα πριν από 22 χρόνια. Τότε θύμα ήταν ένας φίλος του αδελφού της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού.

Τον Μάιο του 2000 στη Μύκονο, στην επαρχιακή οδό που συνδέει τον πλατύ γιαλό με την Ψαρού, οι δύο νέοι επέβαιναν σε μηχανή, με οδηγό τον Τζώρτζη Μονογυιό ο οποίος δεν οδηγούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δύο νέοι ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο και να καταλήξουν σε πινακίδα. Ο φίλος του σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο ίδιος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και κατάφερε να επιβιώσει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr τότε είχε επιστρέψει στο νησί καθώς είχε άδεια από το στρατό.

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον 45χρονο, καθώς χθες έχασε τη ζωή του σε τροχαίο σοκ στη Βάρη, με την Ferrari που μόλις είχε αγοράσει. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από πηγές της Τροχαίας, στο δυστύχημα δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο, αλλά ούτε και πεζός, που θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει την εκτροπή του οχήματος προς τη διαχωριστική νησίδα. Από το υλικό που έχει συλλεχθεί δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Βάσει των πρώτων στοιχείων, η Ferrari των 700 ίππων που οδηγούσε ο Μονογυιός κινούνταν με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ. Από τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε το Τμήμα Τροχαίας Ελληνικού, προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο. Η έρευνα της Τροχαίας συνεχίζεται, εξετάζοντας και κάθε βίντεο από καταστήματα της περιοχής, που έχουν καταγράψει την πορεία του αυτοκινήτου του Μονογυιού.

Ο Τζώρτζης Μονογυιός μόλις είχε παραλάβει την Ferrari

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το ότι είχε μόλις παραλάβει το καινούργιο του αυτοκίνητο. Αυτή ήταν και η πρώτη βόλτα που έκανε, κατευθυνόμενος από το σημείο παραλαβής προς το σπίτι του, στη Βουλιαγμένη. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και η σύζυγός του, Αθηνά Κοντοπάνου, η οποία τραυματίστηκε βαριά.

Ακολουθούσαν σε αυτοκίνητο επίσης ιδιοκτησίας Μονογυιού δύο φίλοι του, που είχαν συνοδεύσει το ζευγάρι για να παραλάβει το καινούργιο του supercar. Oδηγούσαν μια Porsche, επίσης ιδιοκτησίας του 45χρονου Μονογυιού, και είδαν το τροχαίο να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Ηταν, μάλιστα, εκείνοι που έσπευσαν σε βοήθεια, έβγαλαν ζωντανή και έχοντας τις αισθήσεις της την Αθηνά Κοντοπάνου, και τον 45χρονο, δυστυχώς χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Η οικογένεια του έχει βυθιστεί στη θλίψη από χθες το βράδυ. Η αδελφή του, Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που την ώρα του τροχαίου έτρωγε στο Κολωνάκι, ενημερώθηκε ότι κάτι σοβαρό συνέβη και έφυγε εμφανώς αναστατωμένη. Δημοσιογράφοι ήταν αυτοί που την κάλεσαν, χωρίς να ξέρει περί τίνος πρόκειται. Η Κατερίνα Μονογυιού ήταν εκείνη που ανέλαβε το βαρύτατο φορτίο της αναγνώρισης της σορού του αδελφού της. Η μητέρα τους κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σήμερα, φίλοι του Γιώργου Μονογυιού έσπευσαν στο σημείο για να αφήσουν λίγα λουλούδια και ένα σημείωμα.

https://www.youtube.com/watch?v=4sQiMpmve6U