Στους όρκους που δίνουν τα σώματα ασφαλείας της χώρας, υπάρχει πάντοτε μια φράση που αναφέρει ότι δεσμεύεται το κάθε αξίωμα, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο, να διαφυλάττει την πατρίδα και τα ιδανικά της μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος του. Αυτό δε χρειάζεται να συμβεί μόνο σε έναν πόλεμο μεταξύ εθνών. Απαιτείται να συμβεί πολύ περισσότερο όταν ο εχθρός είναι ανεξέλεγκτος και ονομάζεται «πυρκαγιά». Ο Βασίλης Φιλώρας τίμησε με την ίδια του τη ζωή τον φυσικό πλούτο της Αττικής που καιγόταν και του χρωστάμε τη μνήμη μας κι όχι τη λήθη μας.

Ο 38χρονος Βασίλης είναι ο εθελοντής πυροσβέστης που κατέληξε στο νοσοκομείο ΚΑΤ ύστερα από χτύπημα στο κεφάλι που είχε, όταν έπεσε σε στύλο της ΔΕΗ στην προσπάθεια του να τρέξει με τη μηχανή σε σημείο επιχείρησης πυρόσβεσης. Ο 38χρονος πυροσβέστης ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Σε ανακοίνωση που έκαναν οι εθελοντές πυροσβέστες για εκείνον, καλούν όποιον θέλει να συνεισφέρει σε έναν λογαριασμό βοήθειας για την οικογένεια του και ενημερώνουν πως η κηδεία του θα γίνει στις 10 Αυγούστου, στον Ιερο ναό Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στα Άνω Λιόσια.

«Λένε ότι δεν μπορείς να διαλέξεις πότε ή πώς θα πεθάνεις. Αλλά μπορείς να διαλέξεις το πώς θα ζήσεις. Ο φίλος μας, συνεργάτης μας, σύζυγος και πατέρας δυο παιδιών, Βασίλης Φλωρας, έζησε την κάθε του μέρα με χαμόγελο, ευγένεια και ανιδιοτελή αγάπη. Το νήμα της ζωής του έληξε άδικα χθες, επιχειρώντας με αυταπάρνηση ως εθελοντής πυροσβέστης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία».