Η υπόθεση του βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον έχει ανοίξει έναν νέο κύκλο σαπίλας στην ελληνική κοινωνία, που αυτή τη φορά ίσως να φτάνει σε πιο ανησυχητικά επίπεδα, μιας και μιλάμε για συμμορίες ανήλικων που όχι απλά έχουν όπλα και απειλούν, αλλά βιάζουν. Ένας 15χρονος απ΄αυτούς που ήταν παρόντες στους βιασμούς, αλλά φαίνεται πως δεν συμμετείχε στην πράξη, μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μαζί με τη μητέρα του για τα όσα συνέβησαν σε αυτές τις κακουργηματικές συνθήκες.

Ο 15χρονος υποστήριξε πως ήθελε να βοηθήσει τον συμμαθητή του, αλλά πάγωσε από τον τρόμο για το τι θα μπορούσαν να του κάνουν οι άλλοι και έμεινε σιωπηλός, άρα συνένοχος, όπως και οι ανήλικες κοπέλες που ήταν κι αυτές παρούσες στους βιασμούς και φέρονται να χλεύαζαν το θύμα.

«Ένιωθα πολύ ότι δε μπορώ να κάνω κάτι. Ήθελα πολύ να τον βοηθήσω. Πάγωσα, τρόμαξα για 1-2 δευτερόλεπτα και όπως φαίνεται στο βίντεο, υπάρχουν πολλές φωνές και φώναξα γιατί ένιωσα αδύναμος. Μετά το τελευταίο περιστατικό η παρέα διαλύθηκε. Το θύμα είπε ότι δεν θέλει να έχει επαφή με κανέναν από εμάς. Πήρε τηλέφωνο ένα παιδί της παρέας και είπε ότι δε θέλει να έχει καμία επαφή, ούτε να βρεθεί ξανά με κανέναν. Εγώ με το θύμα κράταγα φιλικές και καλές σχέσεις. Μιλάγαμε με μηνύματα μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου.

Στις 21 Δεκεμβρίου μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Μιλάγαμε για αγορίστικα πράγματα, για το ποδόσφαιρο, πράγματα άσχετα με το περιστατικό». Του ζήτησα συγγνώμη που δε μπόρεσα να κάνω κάτι. Του είπα ότι μπροστά μου δε θα ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο, να μη φοβάται. Όταν του ζήτησα συγγνώμη μου απάντησε με ένα απλό “εντάξει”».

Από τη μεριά της, η μητέρα του 15χρονου Αλβανού, ζήτησε συγγνώμη από τη μητέρα του θύματος και ανέφερε ότι δέχονται απειλές στη γειτονιά, κάποιοι έγραψαν στον τοίχο του σπιτιού ότι θα τους σφάξουν και έχουν αναγκαστεί να πάνε να μείνουν σε άλλο σπίτι μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος.

«Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από αυτή τη μητέρα, τον πατέρα, το παιδί, για όλα αυτά που περνάνε. Ο γιος μου μου είπε πως μίλησε με το παιδί. Το περιστατικό πρέπει να έγινε το Σάββατο. Πώς μπορεί να σκεφτεί ένα παιδί να κάνει αυτό το πράγμα; Ποιος έδωσε αυτή την ιδέα; Πότε πήγαιναν; Φροντιστήριο έχουν μέχρι τις 10 το βράδυ. Πότε πήγαιναν εκεί;

Εμείς είμαστε 23 χρόνια στην Ελλάδα. Έχουμε αγοράσει ένα σπίτι με πολύ κόπο και τώρα φοβόμαστε να πάμε σπίτι μας. Χθες που πήγε η κόρη μας εκεί, είδε γραμμένη στον τοίχο τη φράση, “θα σε σφάξουμε”. Μηνύματα, συνθήματα, φωτογραφίες του παιδιού μου στο διαδίκτυο… Αυτό το παιδί πως θα βγει εκεί έξω; Μένουμε σε ξένο σπίτι αυτή τη στιγμή. Από την Πέμπτη το πρωί που ήρθαμε στην Ελλάδα, μένουμε σε ξένο σπίτι».

Προφυλακιστέοι δύο ακόμα ανήλικοι, έχουν διαρρεύσει τα ονόματα των κοριτσιών

«Το κάναμε για πλάκα, δεν έγινε και τίποτα. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο», ανέφεραν οι 6 συλληφθέντες για τον βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον, επιχειρώντας μια, κατά τα φαινόμενα, συνεννοημένη αποδόμηση της κακουργηματικής πράξης τους. Κάποιοι, εμφανώς καθοδηγούμενοι από τους δικηγόρους τους, έριξαν το φταίξιμο στους άλλους και υποστήριξαν ότι κάθε φορά τους έλεγαν πως θα είναι η τελευταία και τους πίεζαν με απειλές για να συμμετέχουν. Ο δικηγόρος ενός που υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε στην πράξη, αλλά ήταν μάρτυρας, ομολόγησε ότι είδε τα βίντεο μια φορά και δεν μπορεί να τα ξαναδεί γιατί είναι άρρωστα.

Από τους συλληφθέντες, ο ένας αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη του όταν έγιναν οι 7 βιασμοί του 15χρονου.  Σήμερα πάντως, δύο ακόμα ανήλικοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με συνολικά 8 να έχουν συλληφθεί. Παράλληλα, αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τρία 15χρονα και ένα 14χρονο κορίτσι, που ήταν παρούσες στους βιασμούς.

Ο πατέρας της μίας μίλησε στο Live News και ανέφερε ότι έχει διαρρεύσει το όνομα της κόρης του, με αποτέλεσμα να δέχεται απειλητικά μηνύματα. «Τα παιδιά τα ήξερε, πήγαιναν μαζί γυμνάσιο. Στο λύκειο χώρισαν γιατί η δικιά μου πάει σε ΓΕΛ και τα άλλα σε ΕΠΑΛ. Τους ήξερε, δεν έκανε παρέα μαζί τους. Χωρίς να γνωρίζει τι έκαναν εκεί μέσα, ήξερε ότι μαζεύονται εκεί πέρα, ακούγανε μουσική, το είχαν σαν στέκι. Αν είχε ακούσει κάτι άλλο, θα μας το είχε πει κατευθείαν. Δυστυχώς, έχει πάρει τέτοια τροπή το πράγμα που χωρίς να έχει κάνει τίποτα το παιδί, ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε και φοβόμαστε. Η μικρή κλαίει δύο μέρες τώρα, δε μπορούμε να τη συνεφέρουμε».
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Πρωτοχρονιά με… μαγιό: Αλκυονίδες μέρες προβλέπονται μέχρι το τέλος του χρόνου

Ο «Νοστράδαμος» Lavrov προβλέπει ότι «η Δύση θα δολοφονήσει τον Putin το 2023»

Σαρωτική χιονοθύελλα στις ΗΠΑ: Οι νεκροί έφτασαν τους 59 – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η δυτική Νέα Υόρκη