Ένα κομμάτι του παζλ έχει ήδη προστεθεί στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης, στη Θεσσαλονίκη, καθώς ολοκληρώθηκε η ανάλυση του DNA, από ευρήματα που περισυνέλλεξαν οι αρχές στη σουίτα του ξενοδοχείου, στα πλαίσια των ερευνών. Περισσότερο φως θα ρίξουν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τη Βέρνη, που αφορούν την ποσότητα αλκοόλ στον οργανισμό της Γεωργίας Μπίκα, αλλά και τυχόν παρουσία ουσιών που καταστέλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως το χάπι του βιασμού.

Αναφορικά με την πρώτη εξέταση DNA στα ρούχα της 24χρονης, τα αποτέλεσματα έδειξαν πως μανίκι του ρούχου που φορούσε βρέθηκε σπερματική κηλίδα, αλλά και βιολογικό υλικό μπροστά. Όπως προέκυψε από την ανάλυση, το γενετικό υλικό ανήκει σε έναν άνδρα, ενώ το βιολογικό υλικό ανήκει τόσο στην κοπέλα, όσο και τον ίδιο.

Σύμφωνα με τον 27χρονο Βασίλειο Λεβέντη, υπήρξε ερωτική επαφή με την Γεωργία Μπίκα, αλλά συναινετική, με την ίδια να υποστηρίζει πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Δεν εντοπίστηκε βιολογικό υλικό αξιοποιήσιμο στο εσώρουχο ή το σώμα της Γεωργίας που να ανήκει σε άλλο άτομο πλην της ίδιας, στοιχείο που δείχνει, σε πρώτη φάση, ότι ένα άτομο άφησε πάνω της το DNA του, χωρίς βέβαια να αποκλείεται εμπλοκή άλλου προσώπου, που όμως δεν βρέθηκε το γενετικό του υλικό.

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από το πάρτι στη σουίτα 401- Το χρονικό πριν τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα

Ίσως ρίξουν φως οι ηλεκτρονικές συσκευές

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα των τεσσάρων νεαρών, προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν βίντεο, φωτογραφίες ή μηνύματα που να συνθέτουν το σκηνικό των όσων έλαβαν χώρα έλαβαν χώρα στη διάρκεια του πάρτι.

Απαντήσεις, θα υπάρξουν, ακόμη και στο ενδεχόμενο απώλειας των σχετικών στοιχείων από τις ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ μπορούν να τα ανασύρουν και να φωτίσουν τα ακριβή γεγονότα.

Νέα μαρτυρία από το πάρτι

Οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο πάρτι, αναφέρουν την ατμόσφαιρα και το κλίμα που επικρατούσε στη Σουίτα. Μια ακόμη κοπέλα (από τα 17 άτομα που ήταν παρόντα), μιλώντας στο Mega, ανέφερε:

«Ημουν σε φιλικό σπίτι και μου έστειλε μήνυμα ο ΜΠ να πάω στο πάρτι. Πήγα με δύο φίλες μου κατά τις 3 και με υποδέχθηκε αυτός στη σουίτα. Το κλίμα δεν ήταν καλό και αποφασίσαμε να φύγουμε γρήγορα. Με το που μπήκαμε μέσα είδαμε μια μικρή κουζίνα και το μπαρ με τα ποτά. Ακριβώς δίπλα ήταν η τραπεζαρία. Μετά το σαλόνι με έναν μεγάλο καναπέ που κάθονταν οι περισσότεροι. Αν προχωρούσες ευθεία υπήρχε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα. Ηταν το μοναδικό ξεχωριστό δωμάτιο στη σουίτα. Θυμάμαι πως είδα ότι είχε και ένα τζακούζι»

Εν τω μεταξύ, κατάθεση ως μάρτυρες αναμένεται να δώσουν αύριο ο εργοδότης της Γεωργίας Μπίκα, Χρήστος Καραθανάσης και ο φίλος του, οι οποίοι και κλήθηκαν από την 24χρονη κοπέλα το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο, για να της παράξουν βοήθεια, αλλά και η 17χρονη φίλη της, με την οποία πήγε στο πάρτι.

https://youtu.be/cQZDbumhtso

Υπήρξε βία στη Γεωργία

Αναφορικά με τον συνήγορο της 24χρονης, Χρήστο Ζιώγα, οι εξελίξεις που θα έρθουν μέσα στην εβδομάδα θα είναι ραγδαίες. Ο ίδιος απάντησε αναφορικά με το πνεύμα της συμπληρωματικής κατάθεσης της πελάτισσάς του πως «επιβεβαίωσε την ιατροδικαστική έκθεση που αποτυπώνει βία στην Γεωργία, το κατέθεσε και υπάρχει πλήρη ταύτιση με τα ευρήματα της ιατροδικαστική έκθεση. Ό,τι κατέθεσε αποδεικνύεται και από τα μηνύματα και τις κλήσεις που έκανε μέσω του τηλεφώνου της, αυτά τα οποία κατέθεσε περί της ώρας που πήγε, έφυγε, και επέστρεψε στο πάρτι αλλά και της πρόσκλησης που έλαβε».

Υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου

Ο Χρήστος Ζιώγας υποστήριξε ότι οι κάμερες του ξενοδοχείου αποτυπώνουν την Γεωργία σε κατάσταση μέθης, όπως προκύπτει και από την κατάθεσή της. «Αυτό που απομένει όπως είπε είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να επικυρώσει την ιατροδικαστική έκθεση. Τότε θα αλλάξει η κατηγορία και θα ανοίξουν δυο δρόμοι: Αυτός της φυλακής για τους υπαίτιους και αυτός της ζωής για την Γεωργία», δήλωσε ο συνήγορος, γνωστοποιώντας παράλληλα πως η αποστολή του δείγματος για τοξικολογικό έλεγχο στη Γενεύη, έγινε κατ’ εντολή της ανάκρισης.