Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία ενός 80χρονου στην Ουκρανία, ο οποίος αποφάσισε να καταταγεί στο στρατό για να πολεμήσει «για τα εγγόνια του». Η φωτογραφία κοινοποιήθηκε στα social από την πρώην κυρία της Ουκρανίας, Kateryna Yushchenko. Ο ηλικιωμένος άνδρας με μαύρο καπέλο φαίνεται να πλησιάζει έναν Ουκρανό στρατιώτη με μια δερμάτινη τσάντα.

Το πού τραβήχτηκε η φωτογραφία παραμένει άγνωστο, αλλά έγινε viral την Παρασκευή καθώς η Ρωσία μπήκε στην πρωτεύουσα του Κιέβου. «Κάποιος δημοσίευσε μια φωτογραφία αυτού του 80χρονου που εμφανίστηκε για να πάει στο στρατό, έχοντας μαζί του μια μικρή τσάντα με 2 μπλουζάκια, ένα παντελόνι, μια οδοντόβουρτσα και μερικά σάντουιτς για μεσημεριανό γεύμα. Είπε ότι το κάνει για τα εγγόνια του», έγραψε.

Το tweet έχει συγκεντρώσει πάνω από 200 χιλιάδες likes και κοινοποιήθηκε περισσότερες από 36.000 φορές μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Οι χρήστες των social media επικροτούν το σθένος και τη γενναιότητα του 80χρονου. Είναι μια από τις εικόνες που έχουν γίνει σύμβολα της σκληρής πραγματικότητας. Ουκρανοί άνδρες σε ηλικία μάχης έχουν λάβει εντολή να μείνουν πίσω καθώς δεκάδες χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν τη χώρα και αποχαιρετούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που δεν ξέρουν αν θα τα ξαναδούν.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι απαγορεύτηκε σε άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών να εγκαταλείψουν τη χώρα, η οποία βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Επέκτεινε επίσης το στρατό της για να συμπεριλάβει όλες τις γυναίκες «κατάλληλες για στρατιωτική θητεία» μεταξύ 18 και 60 ετών, καθώς οι εντάσεις με τη Ρωσία αυξήθηκαν.