Απίστευτο κι όμως αμερικανικό. 6χρονος μαθητής πυροβόλησε και τραυμάτισε δασκάλα του στο σχολείο Richneck της πόλης Newport News, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Η 30χρονη Abby Zwerner μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο, ωστόσο το σημαντικό και αδιευκρίνιστο, μέχρι στιγμής, ερώτημα, είναι πώς βρέθηκε το όπλο στην κατοχή του παιδιού.

Το σοκαριστικό δεν είναι μόνο το ότι ένα 6χρονο παιδί πυροβόλησε μία γυναίκα στο στήθος, αλλά το ότι σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έγινε σκόπιμα. Φαίνεται πως πριν τον πυροβολισμό, το παιδί είχε διαπληκτιστεί μαζί της, ενώ όπως ανέφερε ένας γονιός του οποίου το παιδί βρισκόταν εξίσου στην τάξη, η Zwerner φώναξε στα παιδιά της να φύγουν μακριά, «Ακόμα και ενώ είχε πυροβοληθεί σκεφτόταν την ασφάλεια των παιδιών της».

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για το πώς ο μαθητής κατάφερε να έχει όπλο πάνω του, ενώ σύμφωνα με τη συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε πως «Ήταν σε μια αίθουσα διδασκαλίας, εκεί έλαβε χώρα το τρομακτικό σκηνικό. Δεν είχαμε μια κατάσταση όπου κάποιος κυκλοφορούσε στο σχολείο και πυροβολούσε. Είχαμε μια κατάσταση σε ένα συγκεκριμένο σημείο όπου έπεσε ένας πυροβολισμός».

Διαβάστε ακόμη: Kevin McCarthy: Η σημαντική παραχώρηση που έκανε για να γίνει Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ

Στο μεταξύ, η γιαγιά ενός άλλου μαθητή μίλησε για ένα συμβάν που πέρασε στα ψιλά. Συγκεκριμένα, είπε πως την περασμένη εβδομάδα ένα παιδί – που δεν είναι σίγουρο αν είναι ο 6χρονος- είχε μαζί του χρυσές σφαίρες, ενώ είχε πει ότι θα έφερνε και όπλο μαζί του.

Ο δήμαρχος του Newport News, διαβεβαίωσε πως θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ ξανά στην κοινότητα. Πάντως, για ακόμη μια φορά, γίνεται λόγος για τη βία στα σχολεία, η οποία αποτελεί μάστιγα στις ΗΠΑ.