O Vladimir Putin θα μπορούσε να πέσει θύμα δολοφονίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sun, επικαλούμενη τα λόγια του απόστρατου Αμερικανού στρατηγού, Jack Keane. Αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, ο Ρώσος πρόεδρος δεν είναι απίθανο να απειληθεί σε πραξικόπημα, αν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν στεφθεί με επιτυχία.

Καταπώς φαίνεται, στους περίπου δύο μήνες ρωσικής εισβολής, τα ανώτερα στελέχη του ρωσικού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, έχουν απογοητευτεί με την μέχρι τώρα έκβαση του πολέμου.

Φυσικά, όπως εξηγεί ο Jack Keane, ο Vladimir Putin θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία, καθώς γνωρίζει ότι η εναλλακτική του θα ήταν ο «θάνατός» του. Ο πρώην αντιπρόεδρος του επιτελείου του αμερικανικού στρατού είπε στο Fox News: «Στόχος είναι να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό είναι το κίνητρό του. Θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Η εναλλακτική, ξέρει πολύ καλά, από έναν διάδοχο που δεν συμφωνεί μαζί του, θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος του – τον χαμό του.

Αγωνίζεται για να παραμείνει στην εξουσία και είναι αποφασισμένος, νομίζω, να πετύχει τους στόχους του, παρόλο που η εστίασή του είναι στο νότο. Θέλει ακόμα να καταλάβει τη χώρα, να ανατρέψει το καθεστώς. Οσο καιρό βρίσκεται στην εξουσία ο Putin, θα επιδιώκει τον στόχο της αναβίωσης της ρωσικής αυτοκρατορίας». Και πρόσθεσε: «Δεν έχει μέλλον πέρα από το να είναι πρόεδρος της Ρωσίας. Αυτό είναι γεγονός».

Όσον αφορά την υγεία του, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του Κρεμλίνου, αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση για καρκίνο και θα μεταβιβάσει προσωρινά την εξουσία στον σκληροπυρηνικό αρχηγό της κατασκοπείας Nikolai Patrushev. Η επέμβαση θα γίνει στην κοιλιακή χώρα και δεν είναι γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί. Οι πληροφορίες έρχονται από πηγή του Κρεμλίνου που επικαλείται ρωσικό κανάλι στο Telegram.

Με πληροφορίες από The Sun

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε ακόμα ένα βαλλιστικό πύραυλο – Τι υποστηρίζει ο Kim Jong Un

Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία πως έκλεψε 400.000 τόνους σιτηρών – Ξύπνησε ο τρόμος του «Μεγάλου Λιμού»