Από την στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, πολλές ξένες εταιρείες αποχώρησαν μαζικά από τη Ρωσία, ως ένδειξη της δυσαρέσκειας τους απέναντι στη ρώσικη εισβολή. Βέβαια, ο Vladimir Putin κάνει και τον σταυρό του (που λέει ο λόγος), μιας και χαρακτηριζει πολύ θετική την αποχώρησή τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε ξεκάθαρο στη Δύση πως η χώρα του θα βρει τον τρόπο να επανέλθει και να βρει τρόπους ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες και είδη πολυτελείας, παρά τις κυρώσεις.

«Μερικές φορές κοιτάς εκείνους που φεύγουν, δόξα τω Θεώ ίσως; Θα καταλάβουμε τις θέσεις τους- οι επιχειρήσεις μας, η παραγωγή μας, που ήδη έχει αυξηθεί- και με ασφάλεια θα πάρουμε το έδαφος που προετοίμασαν οι εταίροι μας», είπε χαρακτηριστικά ο Putin μιλώντας σε ηγέτες πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στις ίδιες δηλώσεις του, ο Putin τόνισε πως θα αποτύχουν οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία. Οι αναπτυγμένες οικονομίες αντιμετωπίζουν απότομη αύξηση του πληθωρισμού, προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και επισιτιστική κρίση, καθώς το κέντρο της παγκόσμιας οικονομικής δύναμης έχει μετατοπιστεί στην Ασία, σχολίασε. Από την άλλη, είπε ότι η οικονομία της χώρας του τα πηγαίνει καλά και ότι απομακρύνεται από τη Δύση υπέρ της Κίνας, της Ινδίας και άλλων δυνάμεων.

«Σαφώς οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεών μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, ιδιαίτερα στον τομέα των εφοδιαστικών αλυσίδων και των μεταφορών. Παρόλα αυτά, τα πάντα μπορούν να προσαρμοστούν, να οικοδομηθούν με έναν νέο τρόπο», υποστήριξε.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 11% την Πέμπτη και δήλωσε ότι βλέπει περιθώρια για περισσότερες μειώσεις φέτος, καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνεται από τα υψηλά άνω των 20 ετών και η οικονομία οδεύει προς συρρίκνωση. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους και έχει εγείρει φόβους για την πιο σοβαρή σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών από την Κρίση των πυραύλων της Κούβας, το 1962.

Με πληροφορίες από channelnewsasia

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Σφοδρή σύγκρουση σε τροχαίο για τον Γιώργο Σαμπάνη – Στο όχημα η νέα σύντροφός του Ιωάννα Σαρρή

Κορωνοϊός: Ένας νέος δισεκατομμυριούχος κάθε 30 ώρες στη διάρκεια της πανδημίας

Η πρώτη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στο Metaverse: Την έκατσαν όσοι έχουν παίξει Grand Theft Auto