Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι φήμες για την υγεία του Vladimir Putin όλο και εντείνονται. Είναι όμως τα σημάδια εμφανή ή τα διεθνή Μέσα αναζητούν απεγνωσμένα να βρουν κάτι; Στην τελευταία του βιντεοσκοπημένη εμφάνιση, στην Ημέρα της Ρωσίας, πολλοί έγραψαν πως τα πόδια του Putin τρέμουν και πως μετά βίας στέκεται όρθιος.

Αυτό γίνεται κάθε φορά που ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται κάπου. Γίνεται λόγος πως πάσχει από καρκίνο ή Πάρκινσον, ενώ έχουν βγει και ακραία δημοσιεύματα για την ζωή του και την υγεία του.

Όπως για παράδειγμα, δύο ερευνητές του γαλλικού περιοδικού Paris Match, που υποστήριξαν ότι οι σωματοφύλακες του Ρώσου προέδρου συλλέγουν τα κόπρανα και τα ούρα του, ώστε να μην μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει για να αποκαλύψει πληροφορίες για την υγεία του.

Δεν είναι όμως το Paris Match, αφού στις αρχές Μαΐου, το περιοδικό New Lines έλαβε μια ηχογράφηση ενός Ρώσου ολιγάρχη που δεν κατονομάζεται, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Putin «είναι πολύ άρρωστος με καρκίνο στο αίμα». Αμέσως μετά, ξεκίνησε το κυνήγι δημοσιογράφων, οι οποίοι και επικαλούνταν διάφορες θεωρίες ειδικών, που με τη σειρά τους επιχειρούσαν να αποκωδικοποιήσουν το πρησμένο πρόσωπο του Putin, το τρέμουλο στα χέρια κτλ.

Το πρόβλημα υγείας του Putin ξεκινάει από το 2017

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση του Putin, μάλλον ισχύει. Κι αυτό γιατί τον Αύγουστο του 2017, ήταν η περίοδος που ξεκίνησε ο καρκίνος. Τότε εξαφανίστηκε, ωστόσο μετά την επανεμφάνισή του, δεκάδες γιατροί τον συνόδευαν ακόμα και σε χαλαρούς αγώνες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Ρώσος πρόεδρος πέρασε στην απόλυτη απομόνωση. Τεράστια τραπέζια (θα θυμάστε εκείνο με τον Emmanuel Macron), ειδικό τέστ σε κάθε έναν που συναντιόταν μαζί και ούτω καθεξής. Αυτά ήταν τα επιπλέον σημάδια, που επανέφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα της υγείας του. Αξιωματούχοι της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας MI6 έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι ο Putin θα έχει φύγει από τη ζωή πριν το 2023.

Ο αρχηγός πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε συμπληρωματικά ότι «πράγματι έχει λίγα χρόνια μπροστά του». Στενοί συνεργάτες του, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Lavrov διαψεύδουν ως «ανοησίες» τα παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Εrdogan: Γιατί κλιμακώνει τώρα την κατάσταση στο Αιγαίο – Πόσο πιθανό είναι ένα «θερμό» επεισόδιο

Δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα στο κινητό από τον Ιούλιο – Όσα πρέπει να ξέρεις για να το ενεργοποιήσεις

Να τρώμε, τελικά, χταπόδι ή όχι; Η ερώτηση που έχει διχάσει το ελληνικό internet