Το αμερικανικό περιοδικό Time ανακήρυξε το «Πρόσωπο της Χρονιάς», με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, να φιγουράρει στο εξώφυλλο. Το ετήσιο βραβείο των συντακτών του περιοδικού, απονέμεται σε κάποιον που θεωρείται πως είχε τη μεγαλύτερη επιρροή, που επηρέασε δηλαδή περισσότερο την επικαιρότητα ή τη ζωή μας, προς το καλύτερο ή το χειρότερο.

Μιας και ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν το πιο τραγικό γεγονός του 2022, ήταν αναμενόμενο ο άνθρωπος που ηγείται της χώρας, να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο Zelensky ήταν ο «ήρωας» των Ουκρανών, παραμένοντας στο Κίεβο αντί να απομακρυνθεί σε ασφαλές μέρος με την οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμη: «Γιατί δεν κάνει να τρώμε χταπόδια», «Ρούλα Πισπιρίγκου» και «Τι είναι NFT» γκούγκλαραν οι Έλληνες το 2022

Γεννημένος το 1978 στο ρωσόφωνο Κρίβι Ριχ, μια νοτιοανατολική περιοχή της τότε Ουκρανικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας, ήταν μόλις 12 ετών όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε και η Ουκρανία απέκτησε την ανεξαρτησία της. Κωμικός ηθοποιός στο επάγγελμα, κατάφερε να γίνει πρόεδρος το 2019, με το συντριπτικό 73% των ψήφων στον δεύτερο γύρο.

Υπενθυμίζεται πως ο Elon Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX και νέος ιδιοκτήτης του Twitter, κέρδισε τον συγκεκριμένο τίτλο πέρυσι.