Λεκτική επίθεση δέχτηκαν αστυνομικοί, όταν πήγαν να συλλάβουν έναν 44χρονο στον Βόλο, επειδή ήταν μεθυσμένος και προκαλούσε επεισόδια. Ο δράστης τούς είπε μεταξύ άλλων «θα σας φτύσω και θα σας κολλήσω AIDS».

Ο άνδρας μάλιστα ήταν εκτός εαυτού επιτέθηκε κατά των αστυνομικών, δεν πειθάρχησε στις εντολές τους και στο κρατητήριο που μεταφέρθηκε προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο, μετά την «απειλή» του για το AIDS.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός HIV δεν μεταδίδεται με σάλιο, δάκρυα, ιδρώτα, κόπρανα ή ούρα.

Ο κατηγορούμενος επιτέθηκε και βιαιοπράγησε κατά δύο αστυνομικών, απωθώντας τους βίαια και κλωτσώντας τους, για να μην τον προσαγάγουν στο αστυνομικό τμήμα Βόλου.

Έχει απασχολήσει και παλιά την αστυνομία ο 44χρονος

Ο 44χρονος αντιμετώπισε τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας, διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, εξύβρισης κατά συρροή και απειλής κατά συρροή, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Η εισαγγελέας έδρας είπε ότι μελέτησε το ποινικό του μητρώο σύμφωνα με το οποίο, έχει ποινές 3 ετών για ενδοοικογενειακή βία και ήδη είναι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και το δικαστήριο του δίνει μια τελευταία ευκαιρία, επειδή είναι πατέρας μικρών παιδιών για να μην καταλήξει στην φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει παλιά τις αρχές για χρήση ναρκωτικών και για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας και έχει καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης.