Την κατά τα άλλα ήσυχη νύχτα της Πέμπτης τάραξαν δύο άγνωστοι άνδρες βομβιστές καθώς προκάλεσαν έκρηξη σε κατάστημα της Eurobank.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22:50 επί της οδού Παλαιολόγου, στον αριθμό 105. Εκείνη την ώρα, δύο αναβάτες σε μηχανή, φέρονται να στάθμευσαν προσωρινά εμπρός του τραπεζικού καταστήματος της Eurobank.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τοποθέτησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό, τον οποίο πυροδότησαν άμεσα με τη χρήση κροτίδας. Οι βομβιστές που προκάλεσαν την έκρηξη που σημειώθηκε προκάλεσαν μόνο μερικές υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός.

Η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο, ωστόσο όπως γίνεται αντιληπτό δεν υπήρξε λόγος παρέμβασης.

Το γεγονός πως ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε μπροστά στο ATM, δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για απόπειρα ληστείας. Στο σημείο έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Παρ’ όλα αυτά και για παν ενδεχόμενο, η Κρατική Ασφάλεια ανέλαβε την προανάκριση και να ερευνήσει την υπόθεση. Στο χώρο έφτασε και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) για να πραγματοποιηθεί αυτοψία και να εξασφαλιστεί πως ο μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκαν ίχνη καύσιμου υλικού, πιθανότητα οινοπνεύματος ή κάποιου άλλου υγρού.

Παρά τη μικρή έκταση των ζημιών και την απουσία τραυματισμών, στην ΕΛ.ΑΣ. σήμανε συναγερμός: «Λίγο πριν τις 23:00 εξερράγη μηχανισμός εξωτερικά του καταστήματς τράπεζας στο Χαλάνδρι», ανέφερε σχετικά ενημέρωση της Αστυνομίας.