Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, από «αντάρτες» του Συντηρητικού του Κόμματος. «Αντάρτες των Τόρις αναμένουν ότι ο Sir Graham Brady θα κάνει ανακοίνωση το πρωί, αναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει πρόταση μομφής για τον Johnson», ανέφερε νωρίτερα ο Paul Brad.

Αν ο Boris Johnson χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, θα απομακρυνθεί από πρωθυπουργός και θα υπάρξει μια κούρσα για την ηγεσία για να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Τουλάχιστον 54 μέλη των Συντηρητικών στο κοινοβούλιο μπορούν να ζητήσουν επισήμως από τον Brady, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής 1922 του κόμματος, να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού, προκειμένου να μπορέσει να γίνει αυτό. Οι επιστολές είναι εμπιστευτικές, άρα μόνον ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής γνωρίζει πόσοι έχουν όντως αιτηθεί να γίνει αυτό.

«Πιστεύω όντως ότι είναι πιθανό, αλλά δεν ξέρω», δήλωσε νωρίτερα στο Sky News ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση αν ο Johnson μπορεί να αντιμετωπίσει πρόταση μομφής που θα προκληθεί από δυσαρεστημένους βουλευτές από τους κόλπους του κόμματός του.
Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται τώρα μια πρόκληση στον πρωθυπουργό.

«Ο Boris Johnson ανυπομονεί να βάλει ένα τέλος και να προχωρήσει παρακάτω»

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, δήλωσε: «Απόψε είναι μια ευκαιρία για να μπει ένα τέλος στις εικασίες μηνών και να επιτραπεί στην κυβέρνηση να τραβήξει μια γραμμή και να προχωρήσει, υλοποιώντας τις προτεραιότητες του λαού».

«Ο πρωθυπουργός καλωσορίζει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του στους βουλευτές και θα τους υπενθυμίζει πως, όταν είναι ενωμένοι και επικεντρωμένοι στα θέματα που ενδιαφέρουν τους ψηφοφόρους, δεν υπάρχει πιο τρομερή πολιτική δύναμη» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

ΗΠΑ: Έδωσαν πράσινο φως στην Ευρώπη για μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα – Τι θα γίνει με τις τιμές

Μαρία Μπονίκου: Ομολόγησε τη δολοφονία ο 46χρονος γιος της – Τη σκότωσε και βρέθηκε στην εκκλησία να τραγουδά και να χορεύει

Τουρκία: Ο λόγος που άλλαξε το διεθνές της όνομα της η γειτονική χώρα – Πώς θα την αποκαλούν από εδώ και πέρα;