Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακής 21 Μαΐου, ημέρα που θα διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς από τα ξημερώματα αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού.

Πέρα από την αφρικανική σκόνη, αναμένονται νοτιάδες στο Ιόνιο αλλά και τοπικές βροχές. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της EΡT, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τα φαινόμενα της Κυριακής δεν θα είναι απαγορευτικά για τους ψηφοφόρους ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα υπάρχουν παρ’ όλα αυτά βροχές τόσο στο Ιόνιο όσο και στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στην Αττική δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα, με πιθανότητα ωστόσο για ασθενείς μπόρες, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Ο καιρός στην πρωτεύουσα θα είναι συννεφιασμένος.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, από το ύψος της Αττικής και νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε αρκετά έντονη μεταφορά σκόνης.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για λασποβροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης το Σάββατο στα δυτικά-νοτιοδυτικά και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «την Κυριακή των εκλογών θα έχουμε συννεφιά με σκόνη στην ατμόσφαιρα, μπόρες στα δυτικά και βόρεια αλλά και πέρασμα από λασποβροχές στα κεντρικά και νότια της χώρας». Η θερμοκρασία και σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου αναμένεται να πέσει γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Μαΐου, ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές θα επηρεάσει όλη τη χώρα, με τους εκλογείς, όπως όλα δείχνουν, να επιστρέφουν με άστατο καιρό.

Ο καιρός του Σαββάτου

Το Σάββατο, αρχικά θα επικρατήσει αίθριος καιρός βαθμιαία όμως στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Κακοκαιρία διαρκείας από τη Δευτέρα

Άστατος καιρός με νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες αναμένεται από τη Δευτέρα με τα μέχρι τώρα δεδομένα να προβλέπουν πως η διάρκειά της θα είναι μεγαλύτερη της μίας ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.