To Market Pass είναι μια εφαρμογή που τέθηκε σε λειτουργία σήμερα το πρωί και προσφέρει οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη ενός μέρους του αυξημένου κόστους ζωής των νοικοκυριών κατά το διάστημα Φεβρουάριος- Ιούλιος 2023. Οι αιτήσεις πλησιάζουν τις 200.000.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, νωρίς το πρωί, είχε αναφέρει ότι μέσα στις πρώτες ώρες είχαν ήδη υποβληθεί 32.000 αιτήσεις. Ο αριθμός αυτός έφτασε σύντομα τις 55.000, λίγο μετά τις 115.000 και πλέον,

Εξέφρασε την πεποίθηση πως το Market Pass είναι ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης που θα βοηθήσει εκατομμύρια νοικοκυριά. Όπως είπε, με το Market Pass καλύπτεται το 85% του πληθυσμού της χώρας, ενώ προσέθεσε ότι για να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες η υπηρεσία, η διαδικασία της αίτησης θα μπορεί να γίνεται και μέσω ΚΕΠ.

Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Ο πολίτης εισέρχεται στο Market Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Περιουσία και φορολογία» και την υποενότητα «Επιδοτήσεις πολιτών». Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.