Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας όταν μία γυναίκα είδε δύο άνδρες να χτυπιούνται σε αγροτική περιοχή της Κάτω Αχαΐας. Γρήγορα οι Αρχές κατάλαβαν πως επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και παρά την άμεση κινητοποίησή τους το κακό είχε συμβεί. Ένας 60χρονος, περίπου, άνδρας είχε πέσει νεκρός με απανωτές μαχαιριές.

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης (18/4). Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δυτικής Αχαΐας έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τον 60χρονο άνδρα αιμόφυρτο στο έδαφος. Παράλληλα ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί το όργανο του θανάτου. Μέσα σε λίγα λεπτά οι Αρχές εντόπισαν ένα κουζινομάχαιρο και όλα τα μέχρι εκείνη τη στιγμή στοιχεία συνηγορούσαν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε ένα ραντεβού θανάτου.

«Η άγρια συμπλοκή που εξελίχθηκε έγινε αμέσως αντιληπτή από τους έμπειρους αστυνομικούς, αφού στο έδαφος και σε μία μεγάλη περίμετρο από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα, υπήρχαν έντονα σημάδια που έδειχναν πως οι δύο άνδρες κυλίστηκαν στο χώμα», αναφέρει το tempo24.news.

Το κίνητρο για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ο εντοπισμός του δράστη

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ οι έρευνες κινήθηκαν στο να βρεθούν ίχνη από το δρομολόγιο που ακολούθησε ο δράστης. Λίγη ώρα αργότερα και μέσα στην Κάτω Αχαΐα, τον εντόπισαν μέσω οπτικού υλικού από κάμερα. Κινούνταν αμέσως μετά το έγκλημα και μάλιστα φαινόταν να βγάζει το σακάκι του.

Διαπίστωσαν δε ότι τόσο το θύμα όσο και ο δράστης είναι Ρομά και κατοικούσαν στα «τσιγγάνικα» της Κάτω Αχαΐας».

Ύστερα από έρευνες βρήκαν και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και του εγκλήματος. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του και μάλιστα φέρεται να ομολόγησε για την πράξη του. Επ’ αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες του intronews.gr, αναμένεται επίσημη ενημέρωση μέσα στη μέρα.

Από τη στιγμή της σύλληψης του 63χρονου, στην Κάτω Αχαΐα βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και ομάδα ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. Εκφράζονται φόβοι για πιθανά περιστατικά αντεκδίκησης ανάμεσα σε μέλη των δύο οικογενειών.

ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Πηγή: tempo24.news

Όπως αναφέρει το tempo24.news, οι Αρχές εκτιμούν πως το πλήθος των μαχαιριών προδίδει συναισθηματική φόρτιση και μίσος.

Γι’ αυτό και από την αρχή εκτιμούσαν πως πρόκειται για έγκλημα πάθους. Δράστης και θύμα συναντήθηκαν στο χωράφι πιθανότατα μετά από ραντεβού. Ο δράστης είχε την υποψία πως το θύμα διατηρούσε σχέση με τη γυναίκα του.

Photo: Evrokinissi (Αρχείου)