Την εμφάνιση του Vladimir Putin σε στάδιο της Μόσχας, την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει στην Ουκρανία, σχολίασε ο Volodymyr Zelensky. Άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, πολλοί έχουν μείνει χωρίς τρόφιμα, νερό και ρεύμα, ενώ χιλιάδες έχουν φύγει από την χώρα να σωθούν, ωστόσο πανηγυρικό ήταν το κλίμα στο Λουζνικί της Μόσχας, όπου διεξήχθη η φιλοπολεμική του φιέστα για την 8η επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας.

Το στάδιο Λουζνίκι ήταν κατάμεστο με Ρώσους να κυματίζουν σημαίες της χώρας και να φωνάζουν «Ρωσία», ενώ παράλληλα εμφανίστηκαν πλάνα πατριωτικών τραγουδιών που παίζονταν στην εκδήλωση. Μάλιστα, η αστυνομία της Μόσχας ανέφερε ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι βρίσκονται μέσα και γύρω από το στάδιο.

Φυσικά, ο Ουκρανός πρόεδρος δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει βλέποντας αυτή την εικόνα, λέγοντας πως «ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει, οι προτάσεις της Ουκρανίας είναι στο τραπέζι». Αλλά, προκειμένου να καταλάβουν όλοι τι εστί πόλεμος, είπε:

«Οι 100.000 μπροστά από το στάδιο, μαζί με τους 95.000 στην ίδια την αρένα αντιστοιχούν περίπου στον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία. Και τώρα φανταστείτε 14.000 πτώματα σε αυτό το στάδιο, επιπρόσθετα των δεκάδων χιλιάδων και πλέον που έχουν τραυματιστεί και ακρωτηριαστεί».

Το 13.000 ευρώ μπουφάν του Putin

Αυτή ήταν η ονομασία που έδωσε ο Vladimir Putin στην εκδήλωση, κάνοντας λόγο μέχρι και για θυσίες αγάπης. Βέβαια, σχολιάζεται έντονα και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας του ξαφνικά κόπηκε η μετάδοση για να επιστρέψει μετά από λίγο και να ξεκινήσει από την αρχή.

Τη στιγμή εκείνη έλεγε πως «οι ηρωϊκοί κάτοικοι της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Οι κάτοικοι έβαλαν σκληρά εμπόδια στους Ναζί και δεν δέχτηκαν το πραξικόπημα στο Ντονμπας κάτοικοι κριμαίας Σεβαστούπολης φραγμό σκληρό στη ναζιστών Ντονμπάς δεν δέχτηκαν το πραξικόπημα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στο Ντονμπάς».

Στο μεταξύ η βρετανική εφημερίδα Telegraph, έκανε δημοσίευμα σχετικά με τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει αλλά και το κόστος τους. Συγκεκριμένα, ο Putin επέλεξε ένα πουπουλένιο μπουφάν, ιταλικής εταιρείας, το οποίος κοστίζει 13.000 ευρώ, ενώ λευκό ζιβάγκο άγγιζε την τιμή των περίπου 4.000 ευρώ. Πάντως είναι γνωστό ότι έχει γούστα ακριβά, αν κρίνουμε και από το παλάτι στη Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr

Κίνα: Οι 4 τρόποι που επιλέγει να «δυσκολέψει» τη Ρωσία ενόψει των δυτικών κυρώσεων

Vladimir Putin: Το παλάτι του στη Μαύρη Θάλασσα και τα αμύθητα ποσά σε offshore