Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, γίνεται η ίδια και η ίδια κουβέντα με επίκεντρο τις συναυλίες που κάνει συνήθως ο Ρέμος στη Μύκονο, οι οποίες περιλαμβάνουν ακριβό μενού και σαμπάνιες και το κόστος κατ΄άτομο μπορεί να αγγίζει ως και τα 10.000 ευρώ για τα μπροστά τραπέζια και τα 5.000 ευρώ για τα πιο πίσω. Φέτος, η Μύκονος μάλλον δε θα έχει Ρέμο, αλλά θα έχει Ελένη Φουρέιρα, με τη συναυλία της να συζητιέται εντόνως τα τελευταία 24ωρα λόγω – και πάλι – του κόστους.
Πρόκειται για μια συναυλία που το αντίτιμο παρουσίας είναι στα 1.000 ευρώ για τα μπροστά τραπέζια και τα 500 ευρώ για τα πίσω, με το μενού να περιλαμβάνει χαβιάρι και σαμπάνια. Αναλογιζόμενοι τι εστί Μύκονος τα τελευταία 6-7 χρόνια, αλλά και το στάτους που έχει η Ελένη Φουρέιρα, τότε αυτά τα ποσά μοιάζουν μάλλον μικρά και δικαιολογούνται.
Αν βέβαια κάνει κανείς τη σύνδεση με όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στο νησί, με τις καταγγελίες για τραμπουκισμούς από ιδιοκτήτες εστιατορίων για να πληρωθούν υπέρογκα ποσά σε πιάτα όπως καβουροπόδαρα, τότε οκ, μπορεί να πει τα χίλια μύρια για τη Μύκονο.
Ας είμαστε όμως λογικοί. Η Μύκονος, οι επιχειρηματίες της, έχουν αποφασίσει από καιρό να απευθύνονται σε αυτούς που δεν το έχουν σε τίποτα να πετάξουν ένα χιλιάρικο και πολλά περισσότερα σε κάτι που σε οποιοδήποτε άλλο μέρος δεν είναι τόσο premium. Το target group στο οποίο απευθύνεται η Μύκονος, ντρέπεται να αγοράσει κάτι φθηνά. Θέλει να το χρυσοπληρώσει. Αφού λοιπόν υπάρχει το κοινό που καλύπτει αυτή την προσφορά και η συναυλία της Φουρέιρα είναι sold out, για ποιο λόγο να καθόμαστε να το πολυσυζητάμε και να κρίνουμε;
Διάβασα πολλά σχόλια στα social media του στυλ «Ποια είναι η Φουρέιρα για να κοστίζει τόσο;» ή «καλύτερα να δώσω 200 ευρώ για τους Scorpions». Αρχικά, η Φουρέιρα είναι μια κορυφαία showwoman, μια σέξι performer, οπότε αυτό που θέλουν να πετύχουν οι διοργανωτές, το πετυχαίνουν με αυτή και αυτά τα λεφτά τα αξίζει. Δεύτερον, εσύ που θες να δώσεις 200 ευρώ στο Rockwave φερ΄ειπείν, δεν είσαι με τίποτα το κοινό στο οποίο απευθύνονται τέτοια events.
Αν ήσουν, τότε σίγουρα δεν θα έκανε 1.000 ευρώ το εισιτήριο. Μπορεί να μας φαίνεται κάτι πολύ ξένο ή και άσχημο να γίνεται τέτοια σπατάλη χρημάτων, επειδή εμείς δεν ανήκουμε σε αυτή την οικονομική τάξη, αλλά σε χρήματα άλλων δε μπορούμε να κάνουμε κουμάντο. Ούτε είναι κανείς υποχρεωμένος να σκεφτεί ότι δε θα δώσει το χιλιάρικο γιατί στηρίζει μια πρακτική που αποκλείει όσους δε μπορούν να δώσουν αυτό το ποσό. Δε γίνεται να έχει ενοχές αυτός που βγάζει ένα Χ ποσό και θέλει να το διαθέσει όπως του καπνίσει.
Όπως κι εμείς δε θα θέλαμε να μας κάνει κουμάντο κανείς στο πού ξοδεύουμε τα λεφτά μας, έτσι κι εμείς αν το κάνουμε, είναι λαϊκισμός. Όλο το χειμώνα έχουμε τη Φουρέιρα και την κάθε Φουρέιρα στα πόδια μας για να την δούμε με 30-40-50 ευρώ. Η Μύκονος πουλάει το premium ακόμα και στο πιο απλό πράγμα. Αν δηλαδή κόστιζε το να ανασάνεις, τότε κι αυτό θα χρεωνόταν κανένα 10ευρο στη Μύκονο.
Τι να κάνουμε; Δε μας ανήκει το νησί, οι άνθρωποι του έχουν αποφασίσει να γίνουν εισαγωγείς πλούτου από Άραβες, Ρώσους, Αμερικάνους και γενικά ανθρώπους που έχουν ένα μηνιαίο εισόδημα κοντά στα 30-40 χιλιάρικα και να μην ασχοληθούν καν με τον μέσο Έλληνα αστό.
Όσο η προσφορά του νησιού καλύπτεται, τότε δεν υπάρχει κανένα νόημα να το συζητάμε και να μιλάμε για ακρίβεια και όλα τα σχετικά. Ναι, καλώς ήρθατε στον σύγχρονο καπιταλισμό. Πού σας είχαν τόσα χρόνια; Σε κρυογονική; Μήπως ήσασταν σε ύπνο και σας ξύπνησε ο πρίγκιπας;
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:
Μύκονος: Το «πριγκιπάτο» των αυθαιρέτων με βίλες μεγαθήρια, μπιτς μπαρ και ξενοδοχεία
Μύκονος: 4 ξενοδοχεία με προσιτές τιμές και άψογη κριτική σε high season
Συνελήφθη 28χρονη Βραζιλιάνα με εργαστήριο παραγωγής παραισθησιογόνων στη Μύκονο