Όταν η Rebel Wilson έκανε coming out, με ανάρτησή της στο Instagram, κανείς δεν γνώριζε πως κρυβόταν ένας δημοσιογράφος πίσω από αυτή της την απόφαση. Η ηθοποιός έγραψε στη λεζάντα: «Nόμιζα ότι έψαχνα έναν πρίγκιπα της Disney, αλλά ίσως αυτό που πραγματικά χρειαζόμουν όλο αυτό το διάστημα ήταν μια πριγκίπισσα της Disney #loveislove». Οι θαυμαστές της έσπευσαν να σχολιάσουν θετικά την κίνησή της αυτή και γιατί όχι δηλαδή;

Ωστόσο, δεν έχει σημασία με ποια διατηρεί δεσμό, πόσο καιρό είναι μαζί της και γενικότερα λεπτομέρειες για τη σεξουαλική της ταυτότητα. Αυτό που έχει σημασία, είναι ο λόγος που την οδήγησε στην απόφαση να το δημοσιοποιήσει. Για την ακρίβεια, σε περίπτωση που δεν έχεις μάθει το story, η Rebel Wilson εκβιάστηκε από έναν δημοσιογράφο της Sydney Morning Herald, η οποία εφημερίδα έγραψε με καμάρι, ακριβώς την επόμενη ημέρα μετά την ανάρτηση, πως γνώριζαν για τη σχέση της ηθοποιού.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος, Andrew Hornery, ανέφερε στο σχετικό κείμενο, έχοντας χάσει πια το «αποκλειστικό», πως της είχε δώσει περιθώριο 1,5 μέρα για να σχολιάσει το δημοσίευμα που επρόκειτο να γραφτεί έτσι κι αλλιώς. Κοινώς, είτε το έκανε η ίδια η Wilson είτε όχι, ήταν θέμα χρόνου να γίνει ευρέως γνωστή η σεξουαλική της ταυτότητα. Γιατί αν δεν είναι σημαντικό αυτό, τότε τι είναι;

«Σε έναν τέλειο κόσμο, το «outing» διασημοτήτων για τις ομόφυλες σχέσεις τους θα έπρεπε να είναι μια περιττή έννοια εν έτει 2022. Η αγάπη είναι αγάπη, σωστά;» έγραφε ο ίδιος. Και πρόσθετε: «Όπως, όμως, γνωρίζει η Rebel Wilson, δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο. Γι’αυτό και με περισσή σύνεση και σεβασμό, το μέσο έστειλε μέιλ στους εκπροσώπους της Rebel Wilson το πρωί της Πέμπτης, δίνοντάς της δύο ημέρες περιθώριο για να σχολιάσει τη νέα της σχέση  τη σχεδιάστρια ρούχων Ramona Agruma από το Λος Άντζελες, προτού δημοσιεύσει έστω και μια λέξη».

Κι ενώ θα έπρεπε να είναι μια περιττή έννοια το outing, όπως έγραψε, η ηθοποιός παρ΄όλα αυτά δέχτηκε μια διορία. Η ζυγαριά έγειρε όλη στη μία πλευρά. Ένας εκβιασμός άνευ προηγούμενου. Βέβαια, μετά το κράξιμο προς το πρόσωπό του, ο δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη, αλλά τι να το κάνεις.

Αφήνοντας στην άκρη την καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων, που δικαίωμά της της Rebel και της κάθε Rebel να κάνει ο,τι γουστάρει στη ζωή της, θα επικεντρωθώ, σε μια νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί σε αυτόν τον στενό κύκλο της showbiz. Ελληνικής και ξένης, γιατί προφανώς γνωρίζουμε πως αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και στην Ελλάδα.

Μια νοοτροπία που ξεκινάει από τους μάνατζερ, που βάζουν το σποράκι. Το γεγονός ότι δεν «επιτρέπουν» στους celebrities να μιλήσουν δημόσια για τη σεξουαλική τους ταυτότητα ή ακόμα χειρότερα να υποδηθούν κάποιον/α που δεν είναι, μόνο και μόνο για λόγους μάρκετινγκ. Όταν ένας διάσημος τραγουδιστής/ηθοποιός (και τούμπαλιν) έχει πέραση από κορίτσια (και αγόρια αντίστοιχα), τότε το coming out μπορεί να του καταστρέψει την καριέρα. Αυτή είναι μια σκέψη των μάνατζερ εν έτει 2022.

Από την άλλη, όλο αυτό στρώνει υπέροχα το έδαφος σε δημοσιογράφους να εκβιάσουν κάποιον, όπως έγινε με την Rebel Wilson, για αποκλειστικά θέματα. Για να ανεβάσουν τη δημοφιλία του site που εργάζονται, αλλά και των ίδιων. Είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να προβεί σε μια τέτοια πράξη, αλλά δυστυχώς είναι ένας φαύλος κύκλος. Α

Εν κατακλείδι, δεν γίνεται να μιλάμε χαλαρά για ένα coming out μετά από εκβιασμό. Και στο φινάλε, δεν χρειαζόταν ουτε καν να το δημοσιοποιήσει. Πέφτει λόγος σε κάποιον; Όπως και ο straight δεν το λέει, έτσι πρέπει να γίνεται και με τους γκέι. Εμένα όταν γίνεται κάτι αντίστοιχο, νιώθω σαν να βάζουν μόνοι τους έναν προβολέα πάνω τους. Πάντως, η Rebel τους πετσόκοψε εκεί στη Sydney Morning Herald. Να τα λέμε κι αυτά.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Έλληνες τραγουδιστές που ανεβάζουν τα παιδιά τους στη σκηνή να τραγουδήσουν, αυτή η μάστιγα

Σοφία Χατζηπαντέλη: Ποιο είναι το μοντέλο από την Κύπρο με το μονόφρυδο που είναι η 4η κριτής του GNTM

Μην αρχίσουμε πάλι να λαϊκίζουμε για τα χιλιάρικα στις συναυλίες στη Μύκονο