Πέρσι στη Ρόδο ένας άντρας σκότωσε την πρώην του με καραμπίνα. Έναν χρόνο μετά, από αυτοθυσία ενός 75χρονου πατέρα δεν είχαμε μια νέα γυναικοκτονία στην Άρτα. Είχαμε όμως τη δολοφονία αυτού του άντρα που μπήκε στη μέση για να μη φάει τις σφαίρες από τον 29χρονο άντρα της η κόρη του. Αυτά δεν είναι τα μόνα εγκλήματα με όπλο που έχουν βγει στη δημοσιότητα σε αυτό το διάστημα. Υπάρχουν σίγουρα άλλες 3 περιπτώσεις και κάτι θα μας ξεφεύγει.

Τον Μάιο ένας 22χρονος σκότωσε τον πατέρα του, πυροβολώντας τον στο κεφάλι. Τον Ιούνιο ένας 64χρονος σκότωσε τη γυναίκα του με δύο σφαίρες, με φυσίγγια που είχε για τα αγριογούρουνα, και της έριξε μια στην πλάτη και μετά μια στον θώρακα. Δε χρειάζεται νομίζω να αναφερθούμε σε άλλα.

Συζητούσαμε πριν από 2-3 μήνες για το τεράστιο θέμα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, μετά από μια ένοπλη επίθεση με 21 νεκρούς σε σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας, αλλά κι εδώ, πάντοτε αναλογικά και για τα δικά μας δεδομένα, τα έχουμε τα προβληματάκια μας.

Δεν βάζω καν στη συζήτηση τα εγκλήματα με όπλα στην κοινωνία των Ρομά που κανείς δεν μπορεί να ξέρει από πού τα προμηθεύονται. Θα ασχοληθώ μόνο με τις περιπτώσεις όπου τα όπλα φαίνεται να βρίσκονται με άδειες και νόμιμα στην κατοχή αυτών που τα χρησιμοποίησαν. Ή εν γένει στο σπίτι.

Στην Άρτα, ο 29χρονος δολοφόνος, έριξε 4 σφαίρες με όπλο στον πεθερό του. Μέχρι να υπάρξει κάποια πληροφόρηση για παράνομη οπλοκατοχή, ας θεωρήσουμε πως είχε άδεια οπλοκατοχής. Όπως είχαν και οι εγκληματίες στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Δεν υπάρχει κάτι εδώ να ασχοληθεί η πολιτεία; Της φαίνονται άσχετα μεταξύ τους συμβάντα; Δεν υπάρχει ένας ιστός σύνδεσης στο έγκλημα στην Άρτα με αυτό πέρσι στη Ρόδο; Γιατί στο δικό μου, μάλλον φτωχό και χαζό, μυαλό, υπάρχει.

Αυτά τα όπλα περιήλθαν στην κατοχή αυτών των ανθρώπων σίγουρα χωρίς ψυχολογικό τεστ και το λεγόμενο background check. Διαβάζοντας κανείς τον νόμο, θα δει πως η άδεια για οπλοκατοχή εκδίδεται από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπάγεται ο κάτοχος και δεν υπάρχει κάποια διαδικασία πέρα από τα γραφειοκρατικά, για να έχει ο κάτοχος του όπλου την άδεια εντός 30 ημερών.

Και ξέρουμε όλοι πως λειτουργούν τα πράγματα στην επαρχία. Ο αστυνομικός είναι συνήθως γνωστός με τους περισσότερους, οπότε δεν μπαίνει στη διαδικασία να το πολυψάξει το ζήτημα. Θα του κάνουν και κανένα κέρασμα στο καφενείο του χωριού και τελείωσε. Όπως οι αστυνομικοί καλύπτουν τους δολοφόνους, τους κακοποιούς ζώων, αυτούς που δέρνουν γυναίκα και παιδιά συνεχώς, έτσι θα καλύψουν και την κατοχή όπλου από έναν που δεν είναι για να έχει όπλο.

Αν όχι στο 100%, το 95% των κυνηγών για παράδειγμα, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Μόλις τους δοθεί η κυνηγετική καραμπίνα στα χέρια, την έχουν σε κοινή θέα στο σπίτι, τη δείχνουν περήφανοι σε συγγενείς και φίλους, την περιφέρουν στο χωριό και αν έχουν παιδιά, ε θα τα πάρουν να τους μάθουν πως να δολοφονούν. Πρώτα με ζώα και μετά που θα ξυπνήσει το ένστικτο της αδρεναλίνης από τους πυροβολισμούς, θα τα δεις να στοχεύουν ό,τι τους κατέβει.

Μετά την Άρτα, μετά από τόσα περιστατικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία διαβούλευσης και να απαγορεύσει την οπλοκατοχή χωρίς να υπάρχουν πρωτόκολλα διαρκούς ελέγχου των κατόχων. Και θα πρέπει να αφαιρέσει τα όπλα και τις άδειες από την πλειοψηφία των κυνηγών. Όχι μόνο γιατί δε σέβονται ούτε τα άντερα τους και μπορεί να σε απειλήσουν με όπλο γιατί τους έφαγες το πάρκινγκ, αλλά και γιατί παραβαίνουν διαρκώς τη νομοθεσία για τη ζωοθηρία. 

Ζητάω μάλλον ουτοπικά πράγματα από τον κ. Θεοδωρικάκο και μια κυβέρνηση που έχει να ασχολείται με τα Predator, αλλά δεν ξέρω, υποθέτω πως θα έπρεπε να μας απασχολεί σοβαρά ότι στην ελληνική επαρχία τα όπλα δίνουν και παίρνουν και το 60% αυτού του λαού είναι δυνητικά, αν όχι και τυπικά, δολοφόνοι, εγκεφαλικά πυροβολημένοι και με ανεξέλεγκτη οργή γιατί είναι έμπλεοι σε κόμπλεξ κατωτερότητας.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ποιος σας είπε ότι έχετε το δικαίωμα να καπνίζετε στην παραλία;

Εσείς το ξέρατε ότι δε μπορείτε να κρίνετε τον Τσιτσιπά αν δε βγάζετε περισσότερα λεφτά;

Πώς γίνεται να μην κάνεις περιοριστικά μέτρα σε άντρα που απείλησε με κατσαβίδι τη γυναίκα του;